Миланов за съперник на Лудогорец: В ЦСКА има много талантливи момчета

При мен всичко е наред, играя във всеки мач, допълни националът

Миланов за съперник на Лудогорец: В ЦСКА има много талантливи момчета
Националът Георги Миланов не пропусна възможността да се види с бившите си съотборници от ЦСКА (Москва), които снощи гостуваха на Ференцварош.
 
Българският национал отиде до хотела на “армейците” в Будапеща и се видя с повечето от играчите на старши треньора Виктор Гончаренко. Миланов даде и интервю за sport24.ru, в което разказа как се развива кариерата му в Украйна и какво мисли за сегашния тим на ЦСКА.
 
“Разбира се, че стисках палци за ЦСКА срещу Ференцварош. В първия мач имаше много положения пред вратата на унгарците, но се натрупаха пропуски, а през второто полувреме една грешка доведе до гол, който се оказа единствен. Отборът е млад, но момчетата играят хубав футбол”, заяви Миланов.
 
“Видях се с Алан Дзагоев, Кристиян Бистрович, докторите, масажистите и още приятели. Бях много щастлив да се срещнем. Прекарах доста години в ЦСКА и свикнах с отбора. Изживях моменти, които никога няма да забравя. Не можах да гледам дербито със Зенит, защото имах мач по това време. Но винаги, когато съм свободен, гледам мачовете на ЦСКА. Рано е да се коментира дали тимът има шансове за титлата. Щом са в топ 5 в класирането и разликите не са големи, значи шансове има. Надявам се момчетата да станат шампиони. С толкова млад отбор всичко може да се случи. Качествата са налице, дано реализират потенциала си”, оптимист е българинът.
 
“Шансовете в Лига Европа не са загубени. Дали са 5, 10 или 15 процента, не е важно. Отборът трябва да се опита да побеждава във всеки мач и да се надява срещите на конкурентите да се развият благоприятно”, заяви Миланов.
 
Той похвали качествата на нападателя Фьодор Чалов, който през миналия сезон стана голмайстор на Премиер лигата, но през настоящата кампания бележи по-рядко.
 
“Още когато играехме заедно с Федя, се виждаше, че е много талантлив. Той е интелигентен футболист и съм сигурен, че го чака отлично бъдеще. Всеки има възходи и спадове. Когато дойде точният момент Чалов спокойно ще може да се наложи в някое от водещите първенства в Европа”, категоричен бе българският халф.
 
“Знам, че Сергей Игнашевич вече е треньор. Когато пристигнах в ЦСКА преди 7 години, веднага разбрах, че той е много умен. Игнашевич от  много време се подготвя за треньорска кариера и ще стане най-добрият не само в Русия. Изобщо не съм изненадан, че отборът му е на първо място и най-вероятно ще влезе в елита. Сигурен съм, че под негово ръководство Торпедо (Москва) ще е фактор в РПЛ. Гледах всички мачове на Русия на Мондиал 2010 и той се представи блестящо. Считам го за най-добрия защитник в света. Не виждам причина след време да не стане треньор на ЦСКА или националния отбор, но не знам какво мисли самият той по въпроса”, коментира Миланов.
 
“При мен всичко е напред. Играя във всеки мач, отборът ми се бори за първото място. Липсват ми обаче феновете в Москва, те са невероятни. Какво липсва на ЦСКА? От предишния тим са останали само Игор Акинфеев, Алан Дзагоев и Марио Фернандес. Другите нямат толкова опит. Трябва им време. Алан скоро ще се върне в игра и ще помогне. Поговорихме, той вече тренира с отбора. Пропуснал е доста време, но ще навакса. От младите момчета много ми харесват Чалов, Ахметов, Влашич и Бистрови. Те са бъдещето”, убеден е Георги Миланов.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки