Сензациите в пресата: Динамо Букурещ чака оферти от Левски

Самуилов освобождава Йотков; Оглеждат Наумов за Манчестър Сити

Сензациите в пресата: Динамо Букурещ чака оферти от Левски

Най-интересните теми от българската бпреса днес, 8 ноември:

 

„Тема спорт”: Динамо Букурещ чака оферти от Левски

 

Джовани Бекали, който помага в селекцията на Левски, е решил да се възползва от лошата финансова ситуация на Динамо Букурещ и да предложи три от звездите на кучетата на българския гранд. Това са Матиа Монтини, Александру Рауца и Денис Чиоботару. За 27-годишния италиански нападател Монтини се говореше като вариант за Левски още през лятото. Миналият сезон бе много успешен за него, но през този има само 3 гола в 12 мача. Оценяван е на 1 милион евро. Също на 27 години е Рауца. Той дойде в Динамо през лятото от Волунтари, играе като дефанзивен халф и има 11 мача за тима от Букурещ. Най-млад от триото е Чиоботару, който може да играе отдясно в отбраната или в центъра й. Този сезон има 10 мача и 2 гола, а според transfer-markt струва 500 хиляди евро.

"Нямаме оферти за наши играчи, но сме готови да преговаряме с Левски, ако проявяват интерес. За момента няма нищо", каза генералният директор на Динамо Флорин Пруня, който е бивш вратар на Литекс.

 "Никой не ме е търсил. Мисля само за Динамо", каза пък Чоботару. Наскоро в Румъния писаха, че Чиоботару, Роберт Модовеану и Даниел Попа са били предлагани на Лудогорец.

 

“Тема спорт”: Самуилов освобождава Йотков

 

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов ще освободи изпълнителния директор Иван Йотков. Така е казал на феновете босът на “жълто-черните”. Това ще стане до няколко дни, като в момента се търси човек, който да замени финансиста. Самуилов е заявил, че според него не Йотков е проблемът на клуба, но е готов да го освободи, за да успокои броженията сред феновете.

Както е известно, преди време бултрасите поискаха всички свързани с оперативното управление на клуба да напуснат. Пръв това стори вече бившият спортен директор Адалберт Зафиров. Треньорът Желко Петрович се дърпаше да хвърли оставка и в крайна сметка договорът му бе прекратен едностранно. След протести на феновете молба за напускане декларира и Иван Йотков, но първоначално тя бе отхвърлена от Самуилов. Явно обаче сега босът е клекнал пред бултрасите. На срещата с тях той е обявил, че с някои от действията си те вредят и вкарват напрежение в клуба.

 

„Меридиан мач”: Оглеждат Наумов за Манчестър Сити

 

Вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Hayмов ще има сериозен шанс да си уреди мечтан трансфер, стана ясно вчера. Той ще бъде наблюдаван от агент, който е в тесни връзки с Манчестър Сити и два от най-големите отбори в Испания, по време на квалификацията на младежкия национален отбор с Полша. Наумов е бил препоръчан на „гражданите” и други клубове, след като направи доста добри изяви на вратата на „червените" от Втора лига. Иначе той отдавна е в полезрението на клубове от Белгия и Холандия.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки