ЦСКА няма право на грешка срещу Славия

Гълъбов играе добре, но трябва да е по-агресивен, с Крушчич отворихме нова страница, заяви Кристиано Джарета

ЦСКА няма право на грешка срещу Славия
Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета говори пред "Тема спорт" по редица въпроси, свързани с клуба. Той коментира предстоящия мач със Славия, изявите на младоците Антов и Гълъбов, както и нововъведенията при треньора Милош Крушчич.
 
"Взехме две поредни победи, но искаме много повече. Трябва да сме по-напред в класирането и не бива да допускаме никакви грешки. Нямаме право на такава и срещу Славия. Двубоят на "Армията" е важен. Ако запазим концентрация, ще изнесем добър мач. Очаквам да направим още една стъпка напред", каза Джарета.
 
"При Крушчич отворихме нова страница. Той има потенциал. На мен ми допада това, което въведе в тренировките. Щабът работи доста добре. Когато Люпко Петрович напусна, обявихме, че ще въведем нова система на игра и философия на терена. Много съм доволен от отбора, защото работи правилно и футболистите са отдадени. Двубоят във Варна беше един от най-добрите ни през този сезон, ако не и най-добрият.
 
Контролирахме срещата и запазихме концентрация. Знаехме, че можем да вкараме гол във всеки един момент и че това е въпрос на време да се случи. В елементи като качество на играта, концентрация и отдаденост това беше един от най-силните ни мачове", допълни Джарета.
 
"Крушчич въведе доста комбинации в атака в тренировките и това дава резултат. Повтаряме ги по много пъти без никакво прекъсване. Идеята е тези разигравания да започнем да ги изпълняваме автоматизирано. Можем да дадем пример с гола на Отабор срещу Етър, който падна след 33 последователни подавания, без съперникът да докосне топката.
 
Голът на Малинов срещу Черно море също е пример - много бърза комбинация. В състава има качество, футболистите подобриха представянето си и се развиват. И това го виждам и в начина, по който се подготвят за срещите. Има положителна промяна", каза Джарета.
 
"Радвам се за Гълъбов. Често говоря с него. Той дава максимума от себе си, за да промени характера си. Пламен е добър играч с добър потенциал и има много широко поле за развитие. Трябва обаче малко да си промени характера - необходимо е да бъде по-агресивен, защото той има отлична физика. Но е твърде "добър" за бранител, нужно е да бъде по-безкомпромисен, дори безскрупулен и груб.
 
В отбрана трябва да си агресивен. Извън терена може да си добър човек, но в мачовете е необходимо да си твърд. Антов също ми прави много добро впечатление, особено в последните два мача. Той носи баланс в отбора. Антов умее отлично да държи своята позиция - никога не напуска своята зона, а това е доста важно. Той продължава да се развива, което е радващо", коментира още Джарета.
 
ЦСКА посреща Славия днес от 17:30 часа в първото си домакинство след серията от 3 визити. В стартовите 11 спрямо успеха над Черно море (2:0) ще има минимални промени.
 
В състава ще се завърне Малинов, който пропусна мача с Етър заради вирус, а след това на "Тича" се появи като резерва и откри резултата в 88-ата минута. Отдясно в отбрана Пламен Гълъбов ще стартира за 4-ти пореден път. Той бе определен за заместник на контузения Турицов, но пък се представи добре при 0:1 от Локо Пд, 4:0 над Етър и 2:0 над Черно море.
 
Извън групата освен намиращите се отдавна в лазарета Бикел и Енрике ще останат също  Давидов и Юрич. Руският халф, също като Малинов и Кери преди, е пипнал вирус. Така или иначе Давидов оставаше извън 18-те заради липсата на паспорт от ЕС. Юрич пък все така е измъчван от мускулен проблем и още се готви по индивидуална програма. Евандро също е получил лек здравословен проблем и може да остане извън 11-те.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки