Сензациите в пресата: ЦСКА обмисля раздяла с Томаш през зимата

Треньорът на Арда заложен на дузпата; В Дунав намерили пари за заплати

Сензациите в пресата: ЦСКА обмисля раздяла с Томаш през зимата

Най-интересните теми от българската преса днес, 9 ноември:

 

„Тема спорт”: ЦСКА обмисля раздяла с Томаш през зимата

 

ЦСКА обмисля раздяла с бранителя Нуно Томаш през зимата. Португалецът вече близо 3 месеца не попада в стартовия състав. Той загуби доверието след реванша със Заря Луганск в ЛЕ на 15 август. От онзи момент Томаш не е записал участие в официален мач, а игра само в контролите в прекъсванията на шампионата. Понякога той попада в групата, но единствено за запълване на бройката. Ибериецът не получава доверие както от Люпко Петрович, така и от Милош Крушчич. 24-годишният Томаш стана собственост на ЦСКА през лятото, а през пролетния дял записа 12 срещи като преотстъпен от Беленензес.

Със сигурност към изхода през зимата гледат Стойчо Атанасов и Бодуров. Джеси също се очертава да напусне след неуспешен престой под наем в Далас. Преотстъпен до края на годината е и Чорбаджийски - в Стяуа. Армейците са готови да трансферират и Жеферсон, чийто договор така или иначе изтича в края на сезона.

 

„Меридиан мач”: Треньорът на Арда заложен на дузпата

 

Арда ще има нов треньор, ако Стамен Белчев не вземе мача с Берое. Треньорът е изчерпал кредита на доверие от страна на ръководството след загубата с 0:2 от Царско село. Президентът Петър Пешев е бил бесен от безличното представяне в полите на стадион „Локомотив" в Пловдив. Той е нахлул в съблекалнята след срещата и е обявил, че повече не може да се продължава така. Белчев е получил жълт картон и при нова издънка ще излети. Твърди се също, че ръководството вече е стартирало с преговори за негов заместник. Вариантите са сред обичайните заподозрени в последно време - Александър Томаш, Ивайло Петев и Николай Киров. Развръзката ще настъпи в неделя, а новаците в елита ще имат достатъчно време, за да осъществят евентуалната рокада, след като предстои нова пауза в първенството.

Стамен Белчев обаче не е единственият, който ще опере пешкира. Ръководството е вдигнало мерника и на двама от легионерите. Със сигурност в неделя в Групата за мача с Берое няма да попаднат Илиша Сам и Дарен Сидоел. Първият постоянно е контузен, а от срещата с Берое у дома няма силен мач. Холандецът пък натрупа доста грешки в мачовете, въпреки че се радва на една от най-сериозните заплати в отбора. Очаква се да има и други кардинални мерки, ако Арда не се поправи.

 

„Тема спорт”: В Дунав намерили пари за заплати

 

В момента акциите на Дунав се държат от доскорошния администратор на клуба Огнян Цветанов. Той говори пред "Тема спорт" относно ситуацията при русенци и потвърди думите на треньора Людмил Киров, че скоро може да се преведат заплати: 

"Правим всичко възможно да осигурим средства за клуба и Дунав да функционира така, че да не се налага да мислим как ще платим възнагражденията месец за месец. В момента на играчите им се дължи една заплата. Възможно е до края на другата седмица те да бъдат платени. Още не смея да го кажа, защото не е напълно сигурно, но съществува такъв вариант. Мисля, че ситуацията се подобрява, футболистите също са по-спокойни и се надявам нещата да продължат да се развиват в позитивна линия", каза Цветанов.

"Другата седмица ще имаме среща с новото ръководство на общината. Управлението ще се смени след понеделник и в най-кратки срокове ще организираме сбирка. Разбира се, кметът няма как да каже: "Ето ви пари". Първо трябва да се гласува, да се мине през общинска комисия и така нататък. Но се надяваме общината да бъде един от стълбовете на клуба, а оттам да осигурим и допълнителни фирми спонсори", заяви още Цветанов.

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки