ОГРОМНА ДРАМА НА "ИВАЙЛО"! Тотален малшанс донесе загуба на Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

Героичен Христо Иванов отчая "моряците", спаси и дузпа

ОГРОМНА ДРАМА НА "ИВАЙЛО"! Тотален малшанс донесе загуба на Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

Етър спечели с 1:0 домакинството си срещу Черно море в двубой от 16-ия кръг на efbet Лигата. „Болярите“ записаха нови три точки в актива си благодарение на точно изпълнена дузпа от Румен Руменов и блестящите изяви на вратаря Христо Иванов, който освен това спаси дузпа изпълнена от Мартин Минчев в 71-ата. Така тимът от Велико Търново вече има 17 точки и измества деветия Царско село, Черно море пък остава шести в класирането с 21 точки.

„Моряците“ владееха повече топката в първите минути на двубоя на „Ивайло“, а в 12-ата създадоха първото добра ситуация в мача. Цветомир Панов направи много добър индивидуален рейд отляво и завърши атаката си с удар по земя, но Христо Иванов бе покрил ъгъла си и изби в корнер.



Отговорът на „болярите“ дойде чак в 28-ата, когато Светослав Ковачев центрира отдясно, Даниел Младенов засече с глава от трусна позиция, но Митрович с плонж изчисти.

Шест по-късно варненци имаха златна възможност да открият резултата, след като Родриго Енрике бе изведен зад отбраната на домакините, но техничният му прехвърлящ удар бе прекалено силен и топката мина над напречната греда.



Домакините нанесоха своя удар в добавеното време. Даниел Младенов бе фаулиран в наказателното поле от Енчев, последва отсъждане на дузпа, а Руемн Руменов бе безпогрешен от бялата точка – 1:0.

Грешка на Христо Иванов в 52-ата даде шанс на Илиан Илиев младши да върне Черно море в мача, но прибърза с удара и вратарят опази мрежата си суха.



Нов удар на Илиев в 65-ата бе неточен, а в ответната атака Крум Стоянов застраши вратата на гостите, но след диагонален шут прати покрай левия страничен стълб.

В 68-ата късметът покри „болярите“ – Ндонгала отправи точен изстрел, Иванов изби, след което кълбото се отби в левия страничен стълб и излезе в корнер.

В 70-ата минута Здравко Илиев изпусна Мартин Минчев, след което го фаулира, за което реферът отсъди дузпа. Минчев сам изпълни наказателния удар, стреля към десния ъгъл, но капитанът Иванов успя да отклони, а кълбото се отби в гредата и не пожела да влезе в мрежата.



Две минути след това Родриго отправи много добър далечен удар, но Христо Иванов за пореден път показа завиден рефлекс и отби.

Даниел Младенов имаше шанс да отбележи втори гол за „болярите“ в 75-ата, но Панов попречи на нападателя да нанесе по-опасен удар, а и Митрович успя да избие с крак удара му.



Добро извеждащо подаване на Руменов в 82-ата доведе до опасност пред вратата на Черно море, но Крум Стоянов предпочете да подава, вместо да нанесе удар, което се оказа грешка.

В добавеното време Родриго можеше да изравни резултата с техничен удар от границата на наказателното поле, но малко не му достигна да намери очертанието на вратата.

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки