Борусия М се разправи с Вердер и дръпна на върха в Германия (ВИДЕО)

Домакините убиха интригата в мача за 180 секунди, съперникът им профука дузпа

Борусия М се разправи с Вердер и дръпна на върха в Германия (ВИДЕО)

Борусия Мьонхенгладбах продължава с чудесното си представяне от началото на сезона, след като победи с 3:1 Вердер у дома в мач от 11-тия кръг на Бундеслигата. По този Гладбах отново дръпна с четири точки пред РБ Лайпциг и Байерн на върха в класирането. Вередер е едва на 14-о място с 11 точки. 

 
Домакините на практика убиха интригата само за 180 секунди в средата на първото полувреме. Реми Бенсебани вкара с глава след центриране на Ласло Бенеш в 20-ата минута. В 23-ата Патрик Херман направи 2:0 с удар от границата на на наказателното поле. 
 
След половин час игра Юя Осако вкара за Вердер, но след преглеждане на повторенията попадението не беше признато заради нарушение. 
 
В началото на втората част Рашица имаше нов златен шанс да вкара, но ударът му беше спасен от стража на домакините Ян Зомер. Три минути по-късно гостите от Бремен получиха и възможност да изпълнят дузпа, но Дейви Клаасен я пропусна. 
 
В 59-та минута Херман получи чудесен пас от Денис Закария, преодолее левият бек на гостите и вкара топката зад гърба на Павленка за трети път в срещата.  
 
В края на срещата Реми Бенсебани си изкара червен картон и това позволи на "бременските музиканти" да отбележат почетен гол. Лео Битенкурт беше намерен от Милот Рашица и завърши уверено във втората минута на добавеното време, за да оформи и крайното 3:1. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки