Казанлък излъга Славия след страхотна драма

Казанлък заема 3-о място във временното класиране със 7 точки

Казанлък излъга Славия след страхотна драма

 Казанлък Волей записа трета победа в НВЛ-жени. "Розите" се наложиха много драматично над Славия с 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 19:25, 16:14) в последната среща от 4-ия кръг на първенството.

 

 
Казанлък заема 3-о място във временното класиране със 7 точки след 3 победи и 1 загуба) докато "белите" са седми без победа до момента, но с две спечелени точки.
 
 
В състава на Славия бяха опитните Страшимира Симеонова и Ася Динова, която се завърна след майчинство. В първата част "белите" доминираха изцяло, като не даваха много възможности за противопоставяне на съперника. Волейболистките на Славия поведоха в резултата без проблеми след 25:21. Възходящата линия продължи и в следващите минути, в началото на втория гейм. Положението се запази до 12:11, след което "белите" изпуснаха инициативата. "Розите" набраха инерция и поддържаха темпото, не позволявайки на гостенките да ги преодолеят. Те се доближаваха на точка-две, но казанлъчанки останаха стабилни и останаха в играта след 25:21.
 
 
"Белите" поведоха в третия гейм, но отново не устояха и домакините от Казанлък обърнаха резултата. До края нещата не се промениха и момичетата на Борислав Крачанов излязоха напред с 2:1 гейма след ново 25:21. В четвъртата част ролите се размениха няколко пъти, като ту славистките повеждаха, ту "розите". Двата отбора успяваха да изравнят на два пъти в частта. Атака на Натали Станоева изведе напред Славия за 20:19.
 
Впоследствие, силната им серия продължи и мачът влезе в тайбрек след 25:19 за "белите". Там отборът на Казанлък започна силно, но момичетата от Славия отново показаха воля и ролите се размениха. Борбата ставаше все по-ожесточена в следващите минути и в крайна сметка казанлъчанки изковаха успеха след ас на Кристина Йорданова и атака на Патрисия Йончева за крайното 16:14 и 3:2.
 
Най-полезни за Казанлък станаха Селин Салим (1 блок, 1 ас и 62% ефективност в атака) и Патрисия Йончева (1 блок, 2 аса, 44% ефективност в атака и 25% позитивно посрещане) с 20 и 18 точки за победата. За "белите" Никол Данкинова заби 25 точки (3 блока, 2 аса, 63% ефективност в атака и 29% позитивно посрещане), но и нейните усилия не помогнаха за успеха.

 

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки