Сензациите в пресата: Араби си харесаха Соу

Жестока глоба грози Ботев Пд, заради расистки обиди по Тиам, Парагвай идва с щаб от 17 човека

Сензациите в пресата: Араби си харесаха Соу

Най-интересните теми от българската преса днес, 11 ноември:

 

„Мертидиан мач”: Араби си харесаха Соу

 

Добрата игра на Али Coy в последните мачове на ЦСКА не е останала незабелязана. Таранът е попаднал в полезрението на Ал Итихад Джеда от Саудитска Арабия, пише „Меридиан мач". Един от най-големите арабски клубове в момента се намира в незавидно положение, като е на 13-о място във временното класиране само на точка над отборите, които са под чертата на изпадащите. Треньор на Ал Итихад е холандецът Ханк тен Кате, който води гранда Аякс в родината си преди повече от 10 години. В момента отборът от Джеда определено има проблеми в атака, където разчита основно на местни футболисти и сърбина Александър Прийович.

Ал Итихад ще се опита да привлече Али Coy още през зимата. Според авторитетния сайт transfermarkt цената на тарана е 2,5 милиона евро, но той може да бъде продаден и при малко по-ниска оферта. Coy дойде на „Армията" под наем от Киево Верона в началото на миналия сезон, а през зимата ЦСКА успя да откупи правата му като плати 350 000 евро на италианския клуб. „Червените" обаче ще се разделят с Али Coy само при наистина добра финансова оферта за него от страна на Ал Итихад.

 

„Тема спорт”: Жестока глоба грози Ботев Пд, заради расистки обиди по Тиам 

 

Ботев Пловдив може да отнесе сериозна санкция от Дисциплинарната комисия към БФС. Причината е, че халфът на Левски бе обиждан на расистка основа. По време на първата част към него се чуха "маймунски звуци", идващи от сектора, в които седеше агитката на жълто-черните. Скандиранията и подвикванията ясно се чуха по телевизията, предаваща двубоя.

Кали Тиам обаче не се оплака на съдията Станислав Тодоров. Ако това се бе случило, то срещата трябваше да бъде прекъсната, а дикторът на стадиона да предупреди феновете...

Ще видим как ще действа Дисциплинарната комисия на следващото заседание. Тогава ще стане ясно и дали делегатът на срещата и служебните лица са вписали инцидента. Ако е така, то Ботев ще бъде глобен с "не по-малко от 37 500 лева" - това гласи правилникът на родната централа. Заради подобни действия на български фенове в евроквалификацията с Англия, сега националите ще приемат на празни трибуни Чехия. Ботев ще отнесе и санкция за използване на пиротехнически средства по време на двубоя с Левски.

 

„Меридиан мач”: Парагвай идва с щаб от 17 човека 

 

Дeлeгaциятa на Парагвай за мача с България тръгва днес за София. В нея впечатление прави щабът на „гуараните", който включва цели 17 човека. Това са директорът на националните тимове Енрике Санчес, спортният директор на първия тим Хусто Вияр, селекционерът Едуардо Берисо, помощникът му Ернесто Маркучи, кондиционният спец Фернандо Морели, треньорът на вратарите Роберто Бонано, видеоанализаторът Рикардо Гаона, специалистът по травми Даниел Пинеда, физиотерапевтите Емилио Гарсияарена и Антонио Иностроса, физиологът Дулче Сегалес, диетологът Родриго Габриагес, кинезитерапевтът Оскар Оеда, домакините Освалдо Валехос и Хуниор Ортис, секретарят на федерацията Хоел Виямайор и пресата-шето Хилда Аруа.

Иначе групата от футболисти на Парагвай включва 25 човека, сред които личат имената на Фабиан Балбуена (Уест Хем), Густаво Гомес (Палмейрас), Хуниор Алонсо (Бока Хуниорс), Дерлис Гонсалес (Сантос), Мигел Алмирон (Нюкасъл) и Лоренцо Мелгарехо (Спартак Москва).

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки