Петима таланти опция пред Григор за ATP Cup

Турнирът в Австралия може да донесе на Димитров 750 точки за световната ранглиста

Петима таланти опция пред Григор за ATP Cup
Григор Димитров ще има възможност да избира измежду петима млади тенисисти, от които максимум четирима ще могат да попаднат в отбора на България за новосформирания ATP Cup.
 
Турнирът ще се проведе в началото на януари в Австралия, като ще послужи за подготовка на някои от водещите имена за Откритото първенство в Мелбърн в края на месеца. Идеята е надпреварата постепенно да измести купа "Дейвис" като неофициално отборно световно първенство при мъжете.
 
Като водеща ракета на България Григор ще бъде капитан на нашия тим. Той самият призна, че му предстоят разговори с някои от талантливите ни тенисисти и целта му е да даде възможност на по-млади момчета да се докоснат до големия спорт.
 
Справката в ранглистата на АТР показва, че на този критерий отговорят пет имена, влизащи в Топ 1000 на класирането. Това са Александър Лазаров (21 г., №512), Александър Донски (21 г., №611), Адриан Андреев (18 г., №750), Габриел Донев (23 г., №847) и Симон Антъни Иванов (19 г., №991). Списъкът се очаква да бъде обявен в началото на следващия месец.
 
Миналата седмица Григор обяви, че АТР Cup е по-привлекателна за него от "Дейвис" и участието на олимпийските игри. И това има своето логично обяснение. Регламентът на новия турнир е такъв, че ако даден тенисист спечели всичките си мачове на сингъл, той може да заработи до 750 точки за световната ранглиста. Отделно от това успех носи и паричен стимул, като наградният фонд на турнира общо е 15 милиона долара.
 
 Днес България официално ще получи своето право да участва на АТР Cup. До края на седмицата би трябвало да бъде изяснено и в коя група ще попаднат Григор Димитров и компания. Турнирът започва на 3 януари в Сидни, Пърт и Бризбейн. финалът е на 12-и в Сидни.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки