ОГРОМЕН СКАНДАЛ! Легенда на Левски обвини Живко Миланов в бойкот

Вижте подробности

ОГРОМЕН СКАНДАЛ! Легенда на Левски обвини Живко Миланов в бойкот

Големият нападател на Левски от началото на 80-те години Петър Курдов е огорчен от слабото представяне на любимия си отбор при гостуването на Ботев (Пловдив), загубено с 0:1. Той обвини Живко Миланов, че не се раздава докрай със синята фланелка. Дори изрази съмнения, че капитанът на Левски прави напук на Петър Хубчев. Курдов похвали треньора на "сините" относно налагането на юноши на клуба в мъжкия отбор. Специалистът даде интервю за Блиц:

 

Изненадан ли сте от развоя на срещата Ботев - Левски и защо "сините" загубиха в Коматево?

 

- Първо искам да кажа, че давам три месеца толеранс на треньора. Досега за Хубчев само хубави неща съм говорил, но вчера определено играта ни куцаше. И втори - попитайте Живко Миланов дясно крило ли играе или е догонващ, както при гола на Александър Тонев. Нашият защитник, който е и капитан, трябва да бъде за пример на другите около него.

 

Явно просто не е имал ден...

 

- Напротив, вчера имах чувството, че нарочно го прави. Дясната зона на защитата, където трябваше да бъде, беше все свободна. От там дойдоха всички опасности, които играчите на Ботев създадоха. Чувам, че Миланов го правел напук.

 

 Какво визирате?

 

- Не е мое мнение, но чувам, че просто Миланов прави напук на Хубчев. Не видяхте ли в мача с Дунав, когато го смени в края, че недоволстваше относно решението на треньора си. Виждам отстъпление в играта му. Не искам да го обвинявам, опитен футболист е, може да играе, но вчера не го направи. Беше много недоволен, когато го извадиха от мача с Дунав. Това му изваждане беше показно и Миланов може би се засегна. Не е този Живко, който познаваме. Не искам да го набеждавам момчето и да хвърлям вина, но има сериозно отстъпление. Хубчев сериозно трябва да обърне внимание на поведението му. Относно играта на Левски - стана това, което прогнозирах пред приятелите. Всеки ден с бивши футболисти на Ботев и Локомотив се събираме в кварталното кафене тук в Пловдив, за да обсъждаме футбола. Преди мача им казах, че любимия ми Левски може да подцени Ботев, който е назад в класирането. И така се получи. Съживихме Ботев с тази победа. Всички знаем за сътресенията при тях, смяната на Желко Петрович с Ферарио Спасов. И това, че са назад в класирането може би е накарало левскарите да си помислят, че лесно ще вземат мача. Прави чест на момчетата в Ботев, че се активизираха и спечелиха двубоя.

 

Левски вече е на 7 точки зад Лудогорец. Шампионската титла отново ли се изплъзва?

 

- Ако наистина искаме да ставаме шампиони, факторът домакинство или гостуване не трябва да влияе по никакъв начин. Не може на "Герена" да играем едно, а като излезем в провинцията да е друго и да се получават мачове като този в Коматево. Това не говори добре за Левски, трябва да побеждаваме наред. При Лудогорец няма домакин, няма гост - взимат си победите и трупат точки. Ако ще се страхуваме, няма как да станат нещата. Смятам, че Хубчев е намерил правилния начин и дано устиска. Това, че разликата е 7 точки, не е толкова страшно. Има къде да бъдат стопени. Лудогорец вчера едва би. В 91-ата минута успяха да спечелят срещу бистришките "тигри". Много съжалявам, че така се получи, не беше честно просто. Мачът трябваше да приключи 0:0, Витоша заслужаваше точката. Просто Лудогорец взе залъка от устата на "тигрите", много жалко. Предимството им е, че имат класни чужденци.

 

 В Левски не виждате ли такива?

 

- Кой да е класа? Дени Алар ли? Това момче имах чувството, че преди мача с Ботев го бяха карали да носи камъни. Няма я злобата у него. А да си класен нападател трябва да имаш това качество. Говорим за спортната злоба. На Алар някой трябва да му биеш два шамара, за да се стесне. Найджъл Робърта ми харесва, но сега е контузен. Младо момче е, със сериозни качества, които трябва да бъдат доразвити. Той работи с лекота с топката. Има качества, които австриецът определено ги няма. Хубчев пое огромен риск, започвайки работа в Левски с едва 12 футболисти. Много малко треньори биха се навили да го направят. Но след като трудното мина, той вече трябва да тропне по масата пред ръководството и да настоява за привличането на класни чужденци. Нека сме реалисти и да кажем, че с наличните играчи не можем да се борим за титлата. Имаме крещяща нужда от крайни защитници. И то не догонващи, какъвто беше Миланов вчера. А такива, които да играят успешно в зоната си и да не я оставят да зейва като пропаст. При гола на Ботев, а и в още няколко ситуации, Живко просто го нямаше в отбрана. Хващаха ни по бели гащи и заслужено си ни биха момчетата от Ботев. Щом имаш дупе да отидеш напред, трябва да имаш такова и да се върнеш. Покойният Васил Методиев-Шпайдела все ни учеше, че 0:0 е по-добре от 0:1 за противника. Но Левски вчера не успя и до 0:0 да го докара.

 

 Поема ли риск Петър Хубчев и с налагането на юноши?

 

- Адмирирам го за това, което прави с младите. И на него му е пределно ясно, че само с юноши няма да станат нещата. Нека продължава да ги пуска за по 15-20 минути, за да трупат опит. Но не във всяка среща, а само в определени. В тежките двубои не бива да се поема голям риск и трябва да се залага на опита. Именно това правят в Лудогорец, където имат класни футболисти. В момента никой левскар не харесва, че сме на третото място в класирането. Мястото на отбора е на върха. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки