Сензациите в пресата: Левски вдига офертата за исландец

В Локо Пд чакат чужденец на проби, Манолев си тръгва от Лудогорец

Сензациите в пресата: Левски вдига офертата за исландец

Най-интересните теми от българската преса днес, 12 ноември:

 

„Тема спорт”: Левски вдига офертата за исландец

 

Левски ще подобри офертата си за исландския халф Гудмундур Тораринсон в опит да го привлече. 27-годишният полузащитник става свободен агент на 1 януари 2020 година, след като договорът му с шведския Норкьопинг изтича и той няма да го поднови. През 2019-а той бе на терена в 28 шампионатни двубоя, в които направи 4 асистенции.

Гуди, както го наричат феновете, е желан от холандския Хееренвеен, както и от няколко шведски тима. "Има клубове, които са готови да му предложат суми, които Норкьопинг дори не може да си представи", пишат в Швеция.

Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон също е пробвал да убеди сънародника си да приеме офертата на клуба. Изглежда обаче Тораринсон поне на този етап има по-добри опции за бъдещето си.

 

“Тема спорт”: Манолев си тръгва от Лудогорец

 

Лудогорец е пред раздяла с двама от резервните си футболисти. Почти сигурно през зимната пауза Разград ще напуснат защитникът Станислав Манолев и вратарят Хорхе Броун. Аржентинският страж загуби битката за титулярно място с Пламен Илиев и бразилеца Ренан. Той дойде в Лудогорец през юни 2017-а, като подписа за три години. Договорът му с клуба изтича през лятото догодина. Затова “орлите” ще направят всичко възможно да го продадат тази зима, за да вземат някакви пари за него. Ако не успеят, двете страни ще се разделят по взаимно съгласие.

През този сезон около контузията на Ренан Броун попадна в групата за няколко мача, но все още не е записал игрови минути. С оглед завръщането и на Владислав Стоянов, който през уикенда пази за дубъла след близо 1000 дни отсъствие, оставането на Хорхе Броун изглежда още по-нелогично. Реално в момента Лудогорец разполага с цели четирима вратари - Пламен Илиев, Ренан, Броун и Владо Стоянов. Отделно, младежкият национал Даниел Наумов, на когото се предрича добро бъдеще, е под наем в ЦСКА 1948.

Манолев също може да поеме към изхода на “Лудогорец Арена” през зимната пауза. Той дойде в началото на годината, след като се оказа ненужен в ЦСКА. Бившият национал така и не успя да се утвърди като титуляр и е резерва на Антон Недялков, а доста често не попада и в групата. През настоящата кампания има 9 мача в елита. През пролетта пък записа само 5 срещи. Изигра и 2 двубоя за дубъла във Втора лига.

 

“Тема спорт”: В Локо Пд чакат чужденец на проби

 

Чуждестранен футболист се очаква да дойде в Локомотив (Пловдив) до дни. Той ще изкара пробен период преди старши треньорът Бруно Акрапович да реши дали да го задържи. По време на паузата “черно-белите” няма да играят контрола, но ще проведат двустранна игра. В нея именно босненецът ще види качествата на футболиста. Става въпрос за свободен агент - вътрешен халф, който може да играе и като централен нападател. Той е имал проблеми с документите, което е забавило по-ранното му идване.

Днес Локо подновява тренировки на “Лаута” след три дни почивка. В петък “смърфовете” удариха с 2:0 у дома Ботев (Враца), а след паузата гостуват на лидера Лудогорец.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки