Ботев Пд пред раздяла с чужденец

Жълто-черните предпочитат да налагат Станислав Шопов

Ботев Пд пред раздяла с чужденец
Бъдещето на халфа Марко Перван в Ботев е несигурно. Причината е, че в клуба искат да продължат да налагат 17-годишния Станислав Шопов.
 
Новият треньор на жълто-черните Ферарио Спасов твърдо гласува доверие на младока, който вече навъртя 10 шампионатни срещи този сезон. Шопов игра силно при успеха с 1:0 над Левски в неделя, като пропусна отлична възможност да се разпише.
 
23-годишният хърватин Перван бе привлечен по изричното настояване на вече бившия треньор на пловдивчани Желко Петрович. Хърватинът игра в 14 двубоя за първенство този сезон, като в тях отбеляза 3 гола, но напоследък се застоява на резервната скамейка.
 
По нареждане на ръководството Ферарио Спасов е поел твърд курс към пускане на юноши на клуба. Той е отлично запознат с качествата им, защото бе директор на школата, но на пожар трябваше да седне и на треньорския мостик.
 
Феро и екипът му ще бъдат начело на канарчетата до края на годината, но все по-голяма става вероятността той да доизкара първенството. Прогресът на тима под негово ръководство е видим.
 
През миналата седмица Ботев вече се раздели с един чужденец - бразилеца Еберт Кардосо. 26-годишният защитник имаше 11 мача с 1 гол през кампанията.
 
Съдбата му със сигурност ще последват взетите от Петрович холандци Родни Клустер и Филип ван Арнем. Клустер (22 г.) бе на терена в 5 шампионатни двубоя, а Ван Арнем (23 г.) в 11.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки