Миланов отговори на легенда: Играл съм срещу Хубчев? Ракията не прощава

Мисля, че сме на прав път, а загубата от Ботев е грешна стъпка, допълни бранителят

Миланов отговори на легенда: Играл съм срещу Хубчев? Ракията не прощава
Капитанът на Левски Живко Миланов коментира обвиненията към него след загубата от Ботев (Пловдив). Опитният футболист говори за мача с "канарчетата", за своя договор, като не остана длъжен и отвърна остро на изказването на Петър Курдов по негов адрес.
 
35-годишният футболист е трикратен шампиони и трикратен носител на Купата на България със "сините", като зад гърба си има 221 мача 12 гола за родния си клуб.
 
"Неприятно е, че загубихме. Истината е, че играхме слабо и затова не взехме точки от Ботев. Жалко, тъй като вече изоставаме на седем точки от Лудогорец, а дори бяхме изпреварени от Локомотив (Пловдив). Разбира се, че има още доста мачове, но Левски трябва да печели тези срещи. Лошото е, че всяка наша грешка се наказва и конкурентите дърпат в класирането. Не трябва да търсим извинения, а да работим здраво, за да завършим календарната година максимално добре и напред в класирането, както и да продължим за Купата на България. Нормално е да има умора в нашия тим, след като на много от играчите ни се натрупаха много мачове.
 
Освен това имаме много контузени, което си оказва влияние, след като например Паулиньо игра на непривичен пост. Този мач ми напомни загубата с 1:3 от Берое в старта на сезона. Надявам се, че отборът ще реагира, както тогава. Помните, че направихме поредица от положителните резултати и дори стигнахме до първото място в класирането. Вярвам, че с много работа и задружни усилия можем да направим добър завършек на сезона.
 
Левски гради отбор, като трябва да продължи да мисли всеки мач за победа, но без да си прави сметки, а да мисли мач за мач, като във всеки сблъсък дава 100% от себе си. Само така можем да побеждаваме и да израстваме. Мисля, че сме на прав път, а загубата от Ботев е грешна стъпка, която ще ни бъде обица на ухото. Вижте, в Левски играят и тренират много млади футболисти. Нито един от водещите тимове няма такава голяма бройка млади играчи. Трябва време, но най-вече много работа и постоянство. Всеки може да изиграе слаб мач. Наясно сме, че в Левски времето е по-малко, но с победите нещата ще дойдат на мястото си. Нашият отбор, ако не се раздава максимално и не подхожда с нужната агресия и желание за победа от първата минута, страда. Именно това се случи в Коматево", сподели Миланов пред Sportal.bg.
 
"Аз съм на 35 години, но играя във всички мачове, колкото мога. Разбира се, че може да играеш слабо и в даден мач да не бъдеш на висота и да разочароваш някого. Капитан съм на Левски и хората имат големи очаквания към мен. Хората ме познават и само ме питат кога ще станем шампиони. Обяснявам им, че това не е Левски отпреди 13 години, но в клуба се работи сериозно, за да се върне на върха. Пак казвам, че е нужно време, колкото и клиширано да звучи", каза бранителят.
 
Десният защитник коментира и острите нападки на бившия нападател на клуба Петър Курдов. Пловдивчанинът обяви, че бил чул, че Миланов играел срещу Петър Хубчев и правел напук на треньора.
 
"Не исках да го коментирам този човек, но не мога да оставя да се говорят лъжи и измислици по мой адрес. Няма проблем да бъда критикуван. Това винаги съм го приемал. Градивната критика ме е мобилизирала, но да чувам, че играя срещу треньора си, не мога да го повярвам. Това означава да играя против Левски, против мен самия.
 
Аз имам близо 500 мача и във всеки един съм давал максимума от себе си. Не винаги се е получавало, но хората, които ме познават, знаят, че цялата си кариера съм изградил с много трудно и пот, минавайки през всякакви трудности. Никога не съм си позволявал да се крия. Това означава да плюя на абсолютно всичко, което съм направил досега. Нека да каже къде го е чул? Сигурно в кръчмата? Ако иска да си намери работа, да отиде в някой жълт вестник. Там да говори измислици! Не мога да повярвам, че човек на тия години може да говори такива неща, ама явно ракията не прощава", сподели остро Миланов.
 
"Разберете ме правилно. Имам уважение към всеки, но няма как да приема да се опетнява името ми и някой си да говори глупости и категорични лъжи за мен", допълни капитанът на "сините", който говори и за ситуацията на мача с Дунав (Русе), когато беше заменен малко преди края и напусна изнервен терена.
 
"Колкото до моята реакция с Дунав, тя не беше правилна. Извиних се на когото трябва още тогава. Не познавам футболист, на когото му е приятно да бъде сменен. На мен също не ми е приятно, но пак казвам, че не постъпих правилно и всичко вече е уточнено. Няма проблеми с треньора", заяви бившият национал.
 
Опитният играч потвърди, че не е търсен от ръководството за удължаване на договора му, който изтича в края на сезона.
"Да, както казах, на този етап не съм търсен за нов договор. Имам контракт до края на сезона. Капитан съм на Левски и мисля как да бъде максимално полезен на отбора и треньорите. Сега има по-важни неща. Вече казах: Каквото реши Левски - това ще бъде. Да, нямам намерение да играя в друг отбор, ако клубът реши, ще продължа да играя футбол", сподели Миланов.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки