ИЗВЪНРЕДНО: Саутгейт проговори за наказанието на България

Вижте какъв е коментарът на селекционера на "трите лъва" за санкцията

ИЗВЪНРЕДНО: Саутгейт проговори за наказанието на България

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт коментира за пръв път наказанието, което УЕФА наложи на България заради расистките скандали в мача между двата тима в София (0:6). БФС получи наказание от УЕФА след мача с България и евроквалификацията срещу Чехия ще се играе при затворена врата, а освен това федерацията бе глобена със 75 хиляди евро.

Саутгейт призова за увеличение на санкциите спрямо държавите, които са виновни за разпространяването на расизма. Той обаче изрази мнение, че изхвърляне на България от европейските квалификации едва ли би довело до желания ефект.

Саутгейт бе попитан дали неговите играчи са били подведени от наказанието на УЕФА: „Зависи от това, което смятаме за достатъчно. В някои отношения, ако бяха изхвърлили България от Евро 2020, това също нямаше да е наказание, защото те така или иначе няма да се класират. Добре, може да имат възможност от плейофите.“

"Ясно е, определени хора нямаха място на стадиона в София. Но тези хора съществуват и на нашите стадиона и ние трябва да предприемем конкретни мерки. Трябва да продължим с налагането на санкции. Мисля, че наказанията трябва да стават още по-тежки и по-сурови, но не бих могъл честно да ви кажа какъв ще бъде правилният отговор за това", продължи селекционерът на Англия.

„В главата ми е как капитанът Ивелин Попов, който беше толкова смел и отиде при собствените си феновете. Той беше толкова смел да стори това. Мисля, че е изключително похвален акт. Дали бих искал да го видя наказан? Със сигурност не, а на стадиона имаше и множество деца, които искаха да се снимат с нашите играчи, така че се сприятелихме с тях“, завърши Саутгейт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки