Сензациите в пресата: ЦСКА следи халф от френската Лига 2

В Ботев отричат за раздяла с Перван, Акрапович тества чужденец в контролата със Струмска слава

Сензациите в пресата: ЦСКА следи халф от френската Лига 2

Сензациите в родната преса на 13 ноември, сряда, 2019 година:

Тема Спорт: ЦСКА следи хлаф от френската Лига 2

ЦСКА следи изявите на халф с френски паспорт от Лига 2. През миналата седми­ца армейците имаха свой съ­гледвач в Западна Европа. Въ­просният полузащитник е в полезрението на клуба от ня­колко месеца и е гледан на жи­во поне в 3 двубоя. Блиц Спорт пише, че халфът напомня като стил на игра на Тиаго Родригес.

Главният мениджър Стойчо Стоилов е гледал мачове в няколко страни. Той не беше забелязан на трибуните на мача ЦСКА - Славия, макар присъствието му на "Армията да е неизменно.

В плановете на армейците по традиция попадат и юж­ноамерикански футболисти. Сред тях са колумбиец и бразилец, които са съответно краен защитник и крило. Привличането на състезатели извън ЕС в този момент обаче не е приоритет пред клуба, тъй като квотата е надхвърлена от Жеферсон, Давидов, Евандро и Coy. Един от тях трябва да остава из­вън групата и това обикно­вено е Давидов. Дългоочаква­ният бг паспорт на Евандро още не е факт.

Тема Спорт: В Ботев Пд отричат за раздяла с Перван

Анонимен източник от Бо­тев Пд твърди, че клубът ня­ма намерение да се разделя с офанзивния халф Марко Пер­ван. Информацията беше пу­бликувана в plovdivnews.bg, който не уточнява кой е на­правил коментара за Перван. Хърватинът е може би най-успешното лятно попълне­ние, като се представи на ни­во в няколко от срещите, включително в най-тежките моменти през сезона под ръ­ководството на Желко Петрович. Заплатата на Пер­ван обаче е доста солидна, а, от друга страна, в Ботев предпочитат да налагат своя кадър Станислав Шопов. 17-годишното крило вече на­трупа 11 участия и 440 мину­ти. Той имаше много добра възможност да реши двубоя с Левски (1:0), но изпусна от чи­ста позиция. Роденият през 2002 г. Шопов още търси деб­ютния си гол. Иначе има 16 участия в елита за Ботев и още 2 за купата. Той беше титуляр във всеки от 4-те мача под ръководството на Феро - 0:1 от Лудогорец, 1:1 с Арда, 2:1 над Дунав и 1:0 над Левски.

Перван пък е с 15 участия, 850 минути и 3 гола. При успе­хите над русенци и сините той записа съответно 11 и 5 минути.

Припомняме, че до края на сезона от Ботев под наем в Порто е друго младо крило -Крис Добрев. 18-годишният бургазлия е в състава до 19 г. на португалския гранд. Информацията около тази фор­мация е оскъдна и не е ясно да­ли Добрев играе в шампионатните срещи. Порто е част от Младежката ШЛ, като е имал двубои със словенския Домжале и латвийския Лиепая, в които Добрев не е взел участие.

Тема Спорт: Локо Пд пробва халф срещу Струмска слава

Локо Пловдив очаква чужде­нец на проби в близките дни. Бруно Акрапович иска да се за­познае отблизо с качествата на играча, който може да дей­ства като вътрешен халф, но е използван и на върха на ата­ката, футболистът е имал проблеми с документацията, иначе е трябвало да се присъе­дини към Локо на по-ранен етап.

Акрапович ще има възмож­ността да тества чужденеца, ако дойде навреме, в контрола със Струмска слава. Мачът с втородивизионния тим ще е на "Лаута" в събота, 16 ноември, от 14:00 часа. Радо­мирци заемат 13-о място от 17 от­бора и са в битка­та за оцеляване.

Смърфовете се стягат за сблъсък с Лудогорец след пауза­та за националните тимове. Дуелът е в Разград на 23 ноем­ври, събота, от 17:30 часа. Двата тима са лидери в класирането, но разликата между тях е 6 точки в полза на разградчани. Сблъсъкът им на "Лаута" завърши 1:1, като Ло­ко е един от трите отбора, наред с ЦСКА и Славия, които не загубиха от зелените този сезон.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки