Джарета разкри единствения проблем на ЦСКА

„Целта ми в Мадрид бе да популяризирам клуба не само в Европа, но и по света“

Джарета разкри единствения проблем на ЦСКА

Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета разказа за двудневното си посещение в Мадрид по-рано през тази седмица и коментира успеха над Славия с минималното 1:0.

"Много съм доволен от видяното в последния мач, защото отборът ни даде всичко от себе си. Първото полувреме беше прилично, а второто - доста позитивно. Няма как да не сме доволни, предвид че имахме 5-6 чисти положения да решим мача. Това говори, че контролирахме срещата и че се подобряваме“, каза Джарета пред "Тема Спорт".

„Проблемът обаче е друг. Този двубой трябваше да завърши 5:0, като се има предвид колко положения създадохме. Накрая обаче се стигна дотам да треперим и за малко да допуснем гол и да завършим наравно. Бих казал, че единственият проблем на ЦСКА в този момент е реализирането на голове. Това го тренираме много усилено през всяка седмица. Набляга се на завършващата фаза. Но това е процес. Трябва да повтаряш толкова много упражненията, че да се превърне в навик", посочи той, след което бе запитан защо ЦСКА вкарва почти всичките си голове след почивката, а през първите полувремена не е убедителен.

"Нашата кондиция е толкова добра, че имаме силата да контролираме мачовете отначало докрай. По отношение на кондицията сме изключително щастливи. Но трябва да се подобрим пред гола. Както казах - това ни е проблемът. В крайна сметка треньорът Крушчич е начело на отбора от около месец, така че в момента сме в процес на развитие. Всеки ден виждам прогрес в играчите. Но освен в тренировките, трябва да има подобрение и в мачовете", допълни Джарета и коментира визитата си в Мадрид.

"Посещението там беше от огромна полза. Срещнах се лично с представителите на повече от 40 клуба от цял свят. Разговаряхме за наши и техни футболисти, за потенциални движения през следващия сезон... Целта ми беше да популяризирам ЦСКА не само в Европа, но по цял свят. Сред клубовете, с които имах контакт, бяха Стандард Лиеж, Андерлехт, Лече, Виляреал, Сарагоса, Локомотив Москва, мексиканският Атлас и аржентинските Естудиантес и Архентинос Хуниорс.“

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки