Министър Кралев се срещна с изпълнителния директор на SIGA Емануел Мадейрос

Вижте подробности за събитието

Министър Кралев се срещна с изпълнителния директор на SIGA Емануел Мадейрос

Министър Кралев проведе среща с изпълнителния директор на Глобалния алианс за почтеност в спорта (SIGA) Емануел Мадейрос.

Мадейрос е в София по покана на ММС за двете важни събития, които се проведоха в столицата - петото заседание на Експертна група "Почтеност" към Европейската комисия и международната среща за обмен на опит при организирането на големи спортни събития.

По време на срещата Емануел Мадейрос запозна министър Кралев с дейността и визията на организацията, която се ражда в следствие на скандалите, накърнили имиджа на спорта през 2015 г. Той сподели, че SIGA работи за това спортът да се практикува и управлява при най-високите стандарти за почтеност, без каквато и да е форма на неетична, незаконна и престъпна дейност. По думите му мисията на Алианса е да насърчава доброто управление и да запазва целостта на спорта чрез набор от универсални стандарти, управлявани от независим, неутрален и глобален орган.

Организацията има множество партньори, сред които UEFA, Mastercard, кабинета на Президента на САЩ и др. Емануел Мадейрос заяви, че следи работата на ММС по отношение на почтеността в спорта и ще се радва България да стане член на SIGA. Той поздрави Красен Кралев за избирането му за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA) и изрази желанието си спортният министър да бъде част и от Съвета на SIGA, чийто председател е Франко Фратини, европейски комисар по правосъдие, свобода и сигурност в периода 2004-2008 г.

По време на срещата бе обсъдена и възможността нашата страна да бъде домакин на Регионална среща на върха на SIGA относно почтеността в спорта. Емануел Мадейрос отправи покана към министър Кралев да участва във форума за почтеност на организацията през март 2020 г. в  Ню Йорк, в който ще вземе участие и президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки