Суперсблъсък Григор срещу Мъри на старта на ATP cup

Вижте регламента на турнира

Суперсблъсък Григор срещу Мъри на старта на ATP cup
Григор Димитров ще играе с носителя на 3 титли от „Големият шлем" и олимпийски шампион Анди Мъри в първия си мач на новия отборен турнир по тенис ATP cup. Стига шотландецът, който се върна на корта с изкуствена тазобедрена става, да не се откаже от участие.
 
Димитров е играещ капитан, а в нашия състав са заявени също Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. В група С (в Сидни) освен Великобритания са още Белгия и Молдова. Двубоят ни с хората от Острова е на 3 януари от 8,30 ч българско време.
 
Отборите ще се състоят от максимум петима, а срещите включват два мача на сингъл и един на двойки. Всяка страна трябва да разполага с поне двама тенисисти с класиране в ATП поединично и поне още един с място в класацията на сингъл или на двойки.
 
Точки се печелят с всяка победа в турнира според позицията на победителя в ранглистата, както и мястото на съперника му. Ако играч измежду първите 300 спечели срещу представител на топ 10 в груповата фаза, ще получи 75 точки. Ако това се случи на четвъртфинал -120 точки, на полуфинал -180, а на финал - 250.
 
Ако пък в груповата фаза надиграе състезател, който е извън топ 100, получава 20 точки. При подобен успех на четвъртфинал заработва 25, на полуфинал - 35, а на финал - 50.
 
Ако тенисист извън топ 300 надиграе представител на топ 100 в груповата фаза, получава 25 точки, на четвъртфинал - 35, на полуфинал - 55, а 85 взема, ако това се случи в мача за титлата.
 

При двойките тази точкова система не важи. Всяка победа в груповата фаза носи 25 точки, на четвъртфинал - 35, във финалната четворка - 55, а на финал - 85.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки