ОФИЦИАЛНО: Волейболният елит поиска смяна на ръководството на БФВ

Дните на Данчо Лазаров на поста изглеждат преброени

ОФИЦИАЛНО: Волейболният елит поиска смяна на ръководството на БФВ

Елитът на българския волейбол официално поиска смяната на президента на федерацията Данчо Лазаров. Инициативата бе оповестена на специална пресконференция днес. Тя е подкрепена от 10 от водещите клубове в страната. Това са ЦСКА, Левски, Хебър, Добруджа, Марек, Дунав, Пирин Разлог, Черно море и Славия при мъжете и шампионът при жените Марица. Всички те настояват за свикване на извънредно общо изборно събрание, на което да се гласува оставка на 76-годишния Лазаров.


„Аз не се чувствам комфортно, когато трябва да говоря. Поканихме ви да обявим създаването на инициативен комитет, целящ да предизвика извънредно общо събрание на БФВ и на него да се избере нов председател на Управителния съвет, както и нови членове. Смятаме, че е крайно време да имаме една работеща федерация, която да спре спускането по нанадолнището в българския волейбол. В общи линии, ние вярваме, че имаме нужда от федерация, която се грижи за клубовете, която подпомага адекватно работещите клубове. И една федерация, която да насочи усилията си към ДЮШ, защото всички виждаме резултатите на представителните отбори, но тези резултати бяха заложени в миналото”, започна Владо Николов.

„Вярваме, че имаме нужда от федерация, която да бъде коректен партньор към всички, с които е ангажирана – клубове, национални отбори, спонсори и фенове”, допълни Владимир Николов.

„Ще бъде много трудно да се свика това общо събрание. Както каза Сашо, се пращат знайни и незнайни емисари, които заплашват клубове. Предлагат се материални облаги на други такива, а най-страшното е, че на това събрание ще присъстват 30 „мъртви” клуба, които са там само да гласуват. Точната бройка ще я имаме скоро, но не са един и два, а повече от 20. Те не развиват дейност, а имат право на глас. Отправям призив към всички хора, които се занимават с волейбол. Не се страхувайте и не се поддавайте на провокации. Гласувайте за това, което мислите, че е по-добро”, каза още Владо Николов.

„130 клуба трябва да гласуват. Ясно е за какво направиха събранието на 20-и декември, за да махнат Любо Ганев от УС и да не може да бъде кандидат на опозицията. Ние търсим човек върху, който да се обединим и да изпълни промяната, която искаме. Те не могат да махнат целия управителен съвет. Ние не сме достатъчно опитни като господин Лазаров в тези апаратни игри. Опитахме се и разбрахме, че тези номера ги употребява и използва перфектно. Ще опитаме да минимализираме тези намерения, които така или иначе ги знае, но Владо каза – трудно е.

„Обединили сме се на 99% клубовете в Суперлигата, но нашият глас е същият като тези „мъртви” отбори", допълниха от Изпълнителния комитет. „Един човек сега води всички неща във волейбола – Станислав Николов. На отделните постове различни хора напуснаха, а федерацията чака накъде ще задуха вятъра. Зная от първо лице, че треньори, статистици и физиотерапевти им се дължат над 100 хиляди лева. Това е само при мъжете - при жените, не зная".

„Със сигурност знам за треньори, които повече от пет години им се дължат пари от БФВ. Да, Камило Плачи има да взима две заплати – недопустимо е. От Левски има четири момчета, които тази година работиха в националния. Четиримата имат да взимат пари и заплати, и то повече от една, което е… Очевидно е, че федерацията, в лицето на Лазаров, не се справя с финансите. Дължат се пари на всички клубове, на хотели, на доставчици и оправданието е няма пари”, акцентира още Владо Николов.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки