София е домакин на XXVIII Конгрес на Европейския съюз по гимнастика

Министър Кралев приветства участниците в форума и им пожела ползотворна работа

София е домакин на XXVIII Конгрес на Европейския съюз по гимнастика

 В София започна XXVIII Конгрес на Европейския съюз по гимнастика (ЕСГ). В България пристигнаха 180 делегати от 47 страни на Стария континент. Конгресът беше открит от президента на ЕСГ Фарид Гарибов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев, министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на София Йорданка Фандъкова.

 
В изказването пред делегатите Гарибов изтъкна ролята на България като домакин на големи спортни събития.
 
"Гости сме на държава с големи традиции в гимнастическите спортове. Много популярна е художествената гимнастика. Има изключителни звезди, много медали от олимпийски игри и световни първенства. България има традиции в акробатиката, аеробиката, скоковете на батут. В същото време в страната се организират множество събития във всички дисциплини. София, Пловдив, Варна и Бургас са били домакини на световни и европейски първенства, Световни купи и Чалъндж купи, на различни конгреси и симпозиуми. Това е възможно благодарение на подкрепата на правителството и на нашия голям приятел Красен Кралев", заяви Гарибов.
 
Министър Кралев приветства участниците в Конгреса и им пожела ползотворна работа в София.
 
 
"За столицата ни е изключителна привилегия да приеме XXVIII Конгрес на Европейския съюз по гимнастика. Нашата страна винаги е имала специална връзка с голямото гимнастическо семейство. Може би сме една от малкото държави в света, която е приемала състезания от най-висок ранг във всяка една от дисциплините. Надявам се, че в тези два дни за пореден път ще ви демонстрираме прочутото българско гостоприемство. Така, както беше при организирането на световните и европейски първенства по художествена гимнастика, спортна гимнастика, скокове на батут, аеробика и акробатика в последните шест години. Сигурен съм, че ще бъдете отлично приети и по време на предстоящите европейско първенство по художествена гимнастика в родния ми град Варна през 2021 година и Световни купи, които ще бъдат организирани тук. Поздравявам ви за усилията да направите гимнастическите спортове още по-популярни и достъпни за хората", каза Красен Кралев.
 
В изказването си при откриването на Конгреса министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че спортът и туризмът вървят ръка за ръка и покани участниците в срещата да посетят страната ни отново.
 
 
"Искрено вярвам, че след усилената ви работа тук ще имате време да видите красотата на София и големия потенциал на България като туристическа дестинация. Ние използваме тази възможност да сме домакини на такива важни спортни събития, за да ви накараме да посетите България и по време на вашата почивка. Туризмът е важна част от българската икономика и градове като София ще ви покажат не само голямото гостоприемство на българите и нашата страна, но и културното наследство, което сме оставили през вековете. Министерството на туризма и министерството на младежта и спорта ще продължават да подкрепят спортните събития, на които страната ни е домакин, защото спортът е един от посланиците на туризма", заяви Ангелкова.
 
Поздравление към участниците в XXVIII Конгрес на ЕСГ отправи и столичният кмет Йорданка Фандъкова.
"За нас в София е много важно партньорството, което през последните години осъществяваме с Българската федерация по гимнастика. Заедно развихме възможностите за спорт на открито чрез реализирането на проекти за стрийте фитнес в паркове, градини и междублокови пространства там, където децата, младите хора, хората на София могат да спортуват" обяви Йорданка Фандъкова.
 
Приветствия към делегатите отправиха и президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев и четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев.
Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки