Известни спортисти бягат благотворително за малката Дани

Хубчев, Донков, Владимир Николов, Тити Папазов и Инна Ефтимова се включват в благородна кауза

Известни спортисти бягат благотворително за малката Дани

Множество известни спортисти ще се включат в благотворително бягане в подкрепа на малката Дани от Радомир, която страда от рядкото заболяване проксимален бедрен дефицит.

Сред тях са треньорът на „Левски“ Петър Хубчев, неговият помощник Георги Донков, футболисти от представителния отбор, Владимир Николов и играчи от мъжкия волейболен тим, Тити Папазов и отбора по баскетбол, лекоатлетката Инна Ефтимова, деца от спортните клубове и др.

Събитието се организира от привържениците на „Левски“ от „Синя Зона Б-18” с подкрепата на ПФК „Левски” и ОСК „Левски“. То ще се състои на 17 ноември, неделя, на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов“, а началото е в 11:00 часа от АРКАТА на входа на спортния комплекс. 

Диагнозата на Йордана се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното й краче е по-късо от другото с 5 см. За да може Дани да ходи нормално са нужни средства за скъпоструваща операция. В момента тя не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата. Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният  детски ортопед д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласява да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции, направени там, Дани ще може да ходи.

Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост. Така наречената Супер Хип Процедура се прави успешно повече от 10 години в институт Сейнт Мери и са излекувани много дечица.

Сумата необходима за тази операция е 184 744 щатски долара, а Д-р Пейли държи да бъде направена, когато Дани е на 2 години. След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара.

Обръщаме се към всички хора с добри сърца. Елате, за да помогнем заедно! Единни можем повече!

Подробности за трасето и организацията на събитието може да видите тук.

Може да помогнете и като изпратете дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777

- Дарителска сметка в лева: 

Обединена Българска Банка 

IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Йордана Слави Йорданова

- helpkarma: Да помогнем на Йордана да ходи

- PayPal: [email protected]

Ако имате предложения, които биха помогнали за провеждането по- добра и успешна кампания, за набиране на средства или всякаква друга помощ, можете да ги споделите на e-mail: [email protected].

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки