Тиаго Силва нападна Меси: Възпитанието трябва да е на първо място

"Аз спорех за фауловете му, а той се хилеше", заяви капитанът на Селесао

Тиаго Силва нападна Меси: Възпитанието трябва да е на първо място

Капитанът на Бразилия - Тиаго Силва също изрази възмущението си от поведението на петкратния носител на Златната топка - Лионел Меси по време на вчерашната контрола между двата южноамерикански колоса в Рияд, завършила с победа за аржентинците с 1:0.

Нападателят на Барселона бе обвинен от треньора на бразилците - Тите, че го е обиждал и като цяло се е държал надменно. На записите се вижда как Меси призовава наставника да мълчи в ситуация, в която той настоява пред съдията да му покаже жълт картон. За подобно нещо говори и Тиаго Силва.

“Меси искаше да командва, искаше той да свири мача. Той изрита двама човека, но реферът не стори нищо. Това си беше втори жълт картон и изгонване. Аз отидох да споря със съдията за това, а Меси се хилеше. В Шампионската лига обаче той няма това предимство, защото съдиите са много по-строги. Там Лео не се опитва да се налага по такъв начин. Но има арбитри, които заради възхищението си от него, започват да отсъждат в негова полза. Възхищението към някого трябва стои настрана в такива случаи. Меси се стреми да принуждава арбитрите да му свирят нарушения. Обсъждахме това и с други футболисти от испанското първенство. Толкова много говорим за възпитание, но в същото време един от най-харесваните футболисти казва на един… добре, няма да кажа “стар човек”, защото той (Тите) ще ми се ядоса, но казва на треньора да замълчи. Каквото и ще да е съперничеството, възпитанието трябва да е на първо място.”, сподели защитникът на ПСЖ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки