Красен Кралев специален гост на 14-я ученически турнир по бадминтон „Златно перце“ (СНИМКИ)

Този спорт се превърна в един от най-популярните и бързо развиващи се в България, отчете министърът

Красен Кралев специален гост на 14-я ученически турнир по бадминтон „Златно перце“ (СНИМКИ)
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше специален гост на 14-тото издание на ученическия турнир по бадминтон „Златно перце“. В състезанието участват 220 ученици между 1-ви и 7-ми клас от 48 столични училища.
 
“Изключително съм щастлив, че съм с Вас за поредна година. 14-ото издание на най-популярния детски турнир по бадминтон "Златно перце" се провежда благодарение на на Българската федерация по бадминтон.
 
Те превърнаха спорта в един от най-популярните и бързо развиващи се в България, за което искам да благодаря на президента г-н Златев”, заяви министър Кралев, като добави, че една от най-чудесните  програми на ММС "Децата и бадминтона" за трета година обхвана вече 1200 деца от 35 клуба. 
 
 
Това е показателно, че федерацията се справя добре със средствата отпуснати от министерството. Спортният министър благодари на всички участници за това, че са избрали този така красив спорт. 
 
“Искам да благодаря на вашите родители за това, че отделят време, за да се занимавате с любимия си спорт. Дано повече от вас достигнат до олимпийските си мечти и да практикуват този спорт колкото се може по-дълго време”, каза още Красен Кралев. 
 
 
Отборите победители са възпитаници на 69 СУ “Димитър Маринов” при момичетата и Частно Средно Езиково Училище при момчетата.
Министър Кралев получи благодарствена награда за усилията, които полага, особено в сегмента детско-юношески спорт от президента на федерацията по бадминтон Володя Стоянов.
 
“Благодарим на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, че за поредна година засвидетелства уважение към най-малките и подрастващи бадминтонисти”, посочи той.
 
 
„Златно перце“ 2019 се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с подкрепата „Девин“ ЕАД, а генералният партньор на събитието е ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ.
 
С всяка изминала година, спортната проява добива все по-голяма популярност сред подрастващите, като до тази година в надпреварата са се включили над 3000 деца. 
 
 
По време на турнира присъстваха още Александър Малинов, член на УС на Българска федерация по бадминтон и председател на Victory Badminton Club, Линда Зечири, Иван Русев, Гергин Недялков, Илиян Стойнов, Димитър Янакиев и др.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки