БЛАГОРОДНО: Десетки левскари тичаха рамо до рамо за малката Дани!

Вижте как можем да помогнем на Йордана от Радомир

БЛАГОРОДНО: Десетки левскари тичаха рамо до рамо за малката Дани!

Десетки участници се включиха в благотворителния маратон в помощ на малката Дани.

Като част от усилията на организираните привърженици от „Синя Зона Б-18” в акцията на „Герена“ се включиха наставникът Петър Хубчев, помощник-треньорът Георги Донков, спортният директор Ивайло Петков от страна на ПФК „Левски“, Владимир Николов от страна на волейболния тим, Тити Папазов и отбора по баскетбол, волейболният женски тим, възпитаничките на Нешка Робева, националната състезателка по лека атлетика Инна Ефтимова и още десетки състезатели от спортните клубове на „Левски“.

В помощ на малката Дани се стекоха и множество левскари със своите деца. Първите 20 финиширали получиха медали и грамоти, а за призовата тройка имаше специална награда – книгата „100 години „Левски“.

Малката Йордана от Радомир страда от рядкото заболяване проксимален бедрен дефицит и за да може да ходи нормално са нужни средства за скъпоструваща операция.

Диагнозата й се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата. 

Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният детски ортопед д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласява да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции направени там, Дани ще може да ходи.

Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост.

Така наречената Супер Хип Процедура се прави успешно, повече от 10 год. в институт Сейнт Мери и са излекувани много дечица.

Сумата необходима за тази операция е 184 744 щатски долара, а Д-р Пейли държи да бъде направена, когато Дани е на 2 години.

След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара.

Може да помогнете и като изпратете дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777

- Дарителска сметка в лева:


Обединена Българска Банка
IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Йордана Слави Йорданова

- helpkarma: Да помогнем на Йордана да ходи

- PayPal: [email protected]

Ако имате предложения, които биха помогнали за провеждането по- добра и успешна кампания, за набиране на средства или всякаква друга помощ, можете да ги споделите на e-mail: [email protected]

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки