Новият треньор на Пирин: Бербатов е излязъл от този отбор

"Възможността беше прекалено добра, за да я отхвърля"

Новият треньор на Пирин: Бербатов е излязъл от този отбор

Новият треньор на Пирин (Благоевград) Уорън Фийни заяви, че ще прецени качествата на футболистите от отбора в последните два мача от есенния полусезон.

 
38-годишният северноирландски спец, който подписа договор за следващите 18 месеца, от днес поема "орлетата", а дебютът му ще бъде срещу лидера във Втора лига Септември.
 
"Имаме доста голям състав и е важно всеки един от играчите да разбере моите изисквания и очаквания още от първата тренировка. Вече се срещнах със собствениците и те ми гласуваха доверие. Вълнувам се от това ново предизвикателство. Възможността да се върна в професионалния футбол беше прекалено добра, за да я отхвърля", коментира Фийни за "Белфаст Телеграф".
 
"Пирин има доста добра юношеска школа, от която е излязъл футболист като Димитър Бербатов, но аз ще преценя качествата на играчите от състава в следващите два мача. Ако се наложи да правим промени през януари, ще го направим", каза той.
 
Важно е да спечелим оставащите ни два мача, а след това ще се завърна в Северна Ирландия по време на паузата до началото на зимната подготовка. Това време ще бъде много важно, за да оформя щаба ми от помощници, както и да направя план за бъдещето и да реша дали да вземем играчи от Великобритания", допълни специалистът.
 
Фийни се радва, че е получил възможност да работи зад граница.
 
"Едно от нещата, за които съжалявам като футболист, е, че не играх в Европа. Имах оферта от Малта в края на кариерата ми, но нещата се провалиха в последния момент. Знам, че ще бъде много различно от всичко, с което съм свикнал, но културата и техническата природа на европейския футбол винаги са ми харесвали", каза Фийни за Би Би Си.
 
"Много съм развълнуван от проекта. От клуба са доволни от това, което са видели и чули за мен. Не се притеснявам от предизвикателството. Получавам шанс да водя един от отборите, които са много уважавани в България. Езикът очевидно е пречка, но повечето от момчетата говорят английски, така че не очаквам съществени проблеми в комуникацията. Нямам търпение да започнем. Не знам какво ще се получи, но във футбола трябва да се сграбчи всяка възможност, когато се появи", каза още той.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки