Италия се качи на "деветката" по пътя към Евро 2020 (ВИДЕО)

"Адзурите" завършиха квалификациите с 30 точки и голова разлика 37:4

Италия се качи на "деветката" по пътя към Евро 2020 (ВИДЕО)

Италия разгроми с 9:1 Армения в квалификационен мач за Евро 2020. Срещата в Палермо се превърна в голово шоу. До 33-ата минута домакините имаха преднина от 4:0. След почивката, в рамките на четвърт час, "адзурите" нанизаха нови пет попадения, а точен за гостите беше Едгар Бабаян (79).

 
Италия завърши с 30 точки и голова разлика 37:4 в група "J" . Армения финишира на предпоследната пета позиция с 10 т.
 
Начало на головата фиеста даде Чиро Имобили още в 8-ата минута. Тогава Федерико Киеза центрира и звездата на Лацио с глава откри резултата – 1:0! Само 60 секунди по-късно Италия удвои преднината си. Този път Имобиле влезе в ролята на подавач, след като изведе Николо Дзаниоло и младият ас на Рома с удар по земя матира Арам Айрапетян за 2:0!
 
В 33-ата минута "адзурите" отбелязаха четвърти гол. Имобиле финтира вратаря и не сбърка - 4:0! В самия край на полувремето страничният стълб отново спаси гостите.
 
В 64-ата минута Дзаниоло получи подаване от Жоржиньо и с удар от границата на наказателното поле покачи на 5:0 за Италия. В 72-ата минута Алесио Романьоли беше точен след корнер и добавка за 6:0, а 180 секунди по-късно Жоржиньо от дузпа направи резултата смазващ – 7:0! Наказателният удар беше отсъден за фаул на Камо Ховханисян.
 
В 78-ата минута Киеза центрира отдясно и Рикардо Орсолини с лекота беше точен за 8:0! Срещата продължи да бъде интересна и всяка атака завършваше с гол, след като секунди по-късно Едгар Бабаян с бомбено изпълнение хвана неподготвен резервата Алекс Мерет за 1:8!
 
9 минути преди края Орсолини центрира в наказателното поле, Киеза скочи най-високо и с глава оформи крайното 9:1 за Италия!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки