ПРЕСТИЖНО: ЦСКА в топ 20 на Европа по доминиращ футбол

„Армейците" изпреварват с малко Лудогорец и с много Черно море и Левски

ПРЕСТИЖНО: ЦСКА в топ 20 на Европа по доминиращ футбол
ЦСКА получи авторитетно признание, че играе атакуващ и доминиращ футбол. Отборът на „червените" е на 20-о място сред всички тимове в Европа по коефициент, показваш прецизно доминиращ футбол.
 
Той се изчислява, като се разделят броя на пасовете, които отборът прави в последната третина на терена през вратата на съперника, на броя на допуснатите пасове от противника пред собствената врата. ЦСКА има коефициент 2,11, което му отрежда авторитетното 20 място в цяла Европа.
 
Отборът на Милош Крушчич прави средно по 136 паса пред вратата на съперника, а допуска по 65 пред своята врата. Проучването е направено от Футболната обсерватория, а данните са на InStat и са изготвени в периода от 1 юли до 11 ноември тази година сред 35 първенства на Стария континент.
 
ЦСКА е най-предно класираният български клуб, като изпреварва с малко шампиона Лудогорец, който е 22-ри. „Орлите" имат коефициент 2,05 от 134 паса пред вратата на съперника и 66 пред своята врата.
 
Далеч по-назад са Черно море, който е на 58-о място с коефициент 1,55 (121 на 78) и Левски, който е на 60-а позиция с 1,53 (106 на 69).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки