Катар наема "плаващи хотели" за Мондиал 2022

Първоначалните очаквания са около 1 млн. привърженици да посетят арабската страна за финалите

Катар наема "плаващи хотели" за Мондиал 2022

Катар ще наеме два круизни лайнера, за да помогне на настаняването на гостуващите футболни фенове по време на Световното първенство по футбол през 2022 година. Страната се подготвя за домакин на глобалния турнир, който ще се състои за първи път в Близкия изток. По този повод местните организатори се опитват да съчетаят собствената си религия с по-разкрепостения начин на честване на мачовете.

 
Първоначалните очаквания са около 1 млн. привърженици да посетят арабската страна за финалите и един от въпросите е къде ще бъдат настанени толкова много хора. От местния организационен комитет са подписали споразумение с швейцарската компания MSC Cruises за наемане на два лайнера с капацитет от 4000 каюти, които ще бъдат използвани като плаващи хотели.
 
Комитетът обеща, че ще има достатъчно места за настаняване на всички и че алкохолът, чието разпространение в момента е ограничено, ще бъде по-широко достъпен.
 
„Наемането на круизни лайнери за феновете отдавна е част от стратегията за настаняване на Катар, като страната има желание да предлага устойчиви решения", се казва в съобщението.
 
Не беше казано дали алкохолът ще се предлага на борда. Ще бъдат организирани автобуси, които да отвеждат феновете от круизните кораби до транспортната инфраструктура на Катар.
 
Ще има и други начини за настаняване на гостуващите привърженици, които включват апартаменти и селища за фенове в пустинята, както и хотели.
 
Световните футболни финали през 2022 година ще се състоят от 21 ноември до 18 декември, нарушавайки традицията за лятно провеждане на шампионата, като идеята на организаторите е да се избегне палещата лятна жега в Доха.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки