Арда и Витоша Бистрица дават старт на битките в efbet Лига след паузата

Кърджалийци без Делев и Александров днес

Арда и Витоша Бистрица дават старт на битките в efbet Лига след паузата
Треньорът на Арда Стамен Белчев заяви, че паузата в шампионата е била доста ползотворна за него и работата му с отбора.
 
Днес от 17:30 часа на "Лаута" кърджалийци посрещат Витоша Бистрица в първия мач от efbet Лига след паузата. Аут за Арда са Спас Делев и Михаил Александров.
 
"Настроението е нормално. В паузата подобрихме доста неща и елементи в играта. Надявам се да покажем постоянство и да материализираме желанието си в резултати на терена. Нашият ритъм, с изключение на последния мач, не беше много добър и се надявам в това отношение да се променим. Целта е да направим по-силен завършек на есенния дял.
 
Донякъде това, че сме новаци, влияе, но има и доста други елементи, включително очакванията към отбора. Да оставим момчетата да играят освободено психически и нещата ще се подобрят. Мотивацията идва от футболистите. Няма нужда и аз да ги надъхвам. Най-малкото имат добро поле за изява. А и ние си вършим работата като щаб.
 
Още от първата тренировка за мача с Витоша на футболистите им казвам, че не трябва да гледат класирането и колко точки има съперникът. Този отбор показа израстване срещу Ботев Враца и Лудогорец. Не бива да ги подценяваме и да си мислим, че ще е лесно. Необходими са дисциплина и колективни действия. За да имат цена трите точки от Берое, трябва да спечелим нови три", каза Белчев пред БНР.
 
От друга страна пък Витоша ще се опита да излъже и Арда, а подходът е ясен - с контри. Последният в шампионата показа, че може да хапе по този начин.
 
"Настроението при нас е най-после да вземем това, което ни се полага и съдбата ни отнема. Липсваше ни повече шанс в завършващата фаза в последните две срещи. В паузата работихме върху това да реализираме положенията си и, разбира се, да не допускаме голове в последната минута. Надявам се, че сме го подобрили.
 
Паузата беше добра за нас. Имахме контузени футболисти, но се възстановиха, като изключим Гьонов и Илия Димитров. Арда е новак, но има доста играчи с потенциал. Ние обаче сме ги разучили добре и ще ги изненадаме. Естествено, че е от полза за нас двубоят да е на "Лаута", защото е на неутрален терен. Арда ще е домакин само по протокол", каза Енгибаров пред БНР.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки