Министър Кралев: Програмите на ЕС "Еразъм+" и Европейски корпус за солидарност трябва да създават още повече възможности за младите

Ето какво заяви министърът на младежта и спорта от Брюксел

Министър Кралев: Програмите на ЕС "Еразъм+" и Европейски корпус за солидарност трябва да създават още повече възможности за младите

Ключово е през следващия период на програмите и фондовете на ЕС като "Еразъм +", Европейския корпус за солидарност, европейските структурни и инвестиционни фондове, "Хоризонт 2020" и "Творческа Европа" да създадем още повече възможности за обмен, сътрудничество и изграждане на мрежи в областта на младежката работа.

Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в изказването си в рамките на политически дебат на тема "Визия за младежката работа в Европа: изменението на климата, младите хора и младежката работа" в сектор "Образование, младеж, култура и спорт", който се проведе в рамките на Съвета на ЕС в Брюксел.

Красен Кралев счита за важно бъдещият актуализиран План на ЕС за действие в областта на цифровото образование да обхване и заетостта при младите хора.

"Националната стратегия на България за младежта след 2020 г. има за цел да развие потенциала на младежите и да насърчи инициативността им. Тя е с 10-годишен механизъм и я изготвяме с активното участие на млади хора от всички краища на страната. По този начин създаваме отговорни, солидарни, млади граждани, носители на положителна промяна", посочи министър Кралев.

По време на дебата с гост-говорител младежкият делегат за климата Сара Нюман, Кралев бе категоричен, че изменението на климата не е едноличен въпрос и той изисква координирани действия, не само от правителствата на страните, но и от всеки гражданин на ЕС.

"Важно е младите хора да са всеобхватно подготвени по теми, свързани както с климатичните промени, така и с околната среда, и затова ключови са формалното и неформалното образование и обучение. Активността на младежите по отношение на екологията е свързана с постигането на 11-те европейски младежки цели", отбеляза министърът на младежта и спорта.

Министър Кралев даде пример със зелените работни места, които биха предоставили необходимите възможности за работа на младите хора, но и ще дадат възможност за прякото им участие в дейности, свързани с преодоляване на последиците от изменящия се климат.  В края на своето изказване, министърът на спорта изрази позиция, че младите хора са ресурсът, който трябва на Европа не само за справяне с климатичните промени, но и за всички аспекти от живота.

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки