Тервел ще се бие за интернационалната титла на WBA

Уебстър е силен боксьор, който не е губил с нокаут, похвали съперника си Пулев

Тервел ще се бие за интернационалната титла на WBA
Тервел Пулев ще се бие с американеца Дешон Уебстър на 14 декември в 12-рундов двубой, който ще е главното събитие на галавечерта в зала “Колодрума” в Пловдив. Залогът е интернационалнататитла на WBA.
 
36-годишният Пулев има 14 победи (12 с нокаут) в 14 мача като професионалист, докато 28-годишният Уебстър е с 12 победи (6 с нокаут), 2 равенства и 2 загуби
 
“Ще имам нелеката задача да играя срещу силен боксьор, който идва от боксова нация като САЩ. Знам, че Уебстър има 1-2 загуби, играе си обаче цели мачове, не е губил с нокаут. Младо момче е, 91-ви набор. Надявам се да си свършим работата в тренировките и да съм подготвен да изиграя 12 рунда на макс. От статистиката се вижда, че е добър боксьор, а от видеата, че прави изненадващи контри. Трябва да сме на 100% готови. Мачовете ми вървят във възходяща посока, изправям се срещу все по-трудни съперници и мисля, че този ще е най-трудният”, заяви Тервел Пулев на специална пресконференция днес.
 
“По-различно е да си гвоздеят на едно събитие, защото всеки се интересува от този мач най-много. Избрахме Пловдив за домакин на галата, защото всичко се случва в София”, добави бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон 2012, чийто баща от родом от града под тепетата.
 
Той сподели, че поддържа добра форма и му предстоят спаринги в Германия.
 

“Направихме предния мач (б.р. победа срещу Каи Курзава в Германия на 8 ноември) с цел да вляза на ринга след дългата пауза заради контузията. След това продължихме с физическа подготовка, а сега ми предстоят спаринги, което е есенцията на бокса. После ще поддържам добро ниво с Михаил Таков. С него се работи много лесно, защото е много опитен и спокоен.  Когато трябва да направя нещо, той ми го обяснява много елегантно и знае как да използва моите качества. С много малко усилие, постигаме повече поради това, че той е опитен и е един от най-добрите треньори в България”, каза още по-малкият от братя Пулеви. 

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки