В ДРАМА НА "СИГНАЛ ИДУНА ПАРК": Борусия Д се върна от 0:3 срещу последния! (ВИДЕО)

Марко Ройс спаси "жълто-черните" от загуба с гол в 92-ата минута

В ДРАМА НА "СИГНАЛ ИДУНА ПАРК": Борусия Д се върна от 0:3 срещу последния! (ВИДЕО)
Борусия Дортмунд се спаси от голям резил насред своя "Сигнал Идуна Парк". "Жълто-черните" стигна до драматично равенство - 3:3 срещу Падерборн в мач от 12-ия кръг на Първа Бундеслига. Гостите имаха аванс от три гола на почивката. Стрели Мамба се разписа на два пъти, а Герит Холтман добави още един. През второто полувреме Джейдън Санчо, Алекс Витсел и Марко Ройс отърваха тима си от поражение. Изравнителното попадение падна във втората минута на добавеното време.
 
Равенството не помогна на Падерборн да изплува от последното място. Борусия пък е на 5-а позиция с 20 точки, колкото има и Хофенхайм, който обаче е с мач по-малко.
 
Гостите поведоха още в 5-ата минута, когато Прьогер изведе Мамба на чиста позиция и той не пропусна - 0:1. Отново Мамба беше точен в 37-ата минута. Голмайсторът на Падерборн избяга от защитата на "жълто-черните" и преодоля за втори път стража Бюрки. 
 
До почивката преднината на гостуващия тим стана класическа, след като Холтман от малък ъгъл простреля вратаря на домакините. Две минути преди почивката той промуши топката между краката на Бюрки.
 
В 47-ата минута Джейдън Санчо върна Борусия в мача с удар от точката за изпълнение на дузпата след асистенция на Хакими. В 84-ата минута Аксел Витсел достигна до подаване в наказателното поле и изстреля топката в долния десен ъгъл на вратата - 2:3.
 
В добавеното време на срещата Марко Ройс стана герой за домакините. Звездата на Борусия отбеляза от много трудна позиция, след като засече центриране с глава.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки