МЪКАТА ПРОДЪЛЖАВА: Милан не можа да бие на Наполи на "Сан Сиро" (ВИДЕО)

Столът на Анчелоти се клати сериозно след петия мач без успех на неаполитанците

МЪКАТА ПРОДЪЛЖАВА: Милан не можа да бие на Наполи на "Сан Сиро" (ВИДЕО)
Милан прекъсна серията си от две поредни загуби, но отново не победи. Тимът на Стефано Пиоли направи 1:1 с Наполи на "Сан Сиро" в мач от 13-ия кръг на Серия "А". Така "росонерите" имат само един успех в последните си 6 мача за първенство. Не по-розово е положението на неаполитанците, които записаха пети пореден двубой без победа, а това може да коства главата на треньора Карло Анчелоти.
 
Кшищоф Пьонтек пропусна да открие резултата в 18-ата минута, когато шутира силно, но топката мина покрай дясната греда. 
 
Наполи поведе в средата на полувремето. Лоренцо Инсиние стреля, Джанлуиджи Донарима плонжира, но само видя как топката се отбива в напречната греда. При добавката Ървинг Лозано нямаше как да сбърка пред опразнената врата за 1:0!
 
Милан изравни само 5 минути по-късно. Крунич подаде към Джакомо Бонавентура, който с изпълнение от пеналта матира Алекс Мерет за 1:1! След малко повече от половин час игра Хосе Кайехон пропусна, а в 35-ата минута "росонерите" бяха близо до обрат. Малко преди края на полувремето Анте Ребич стреля с глава, но в аут.
 
Калиду Кулибали беше близо до гол в 50-ата минута. След изпълнение на корнер, защитникът се извиси над всички, но не уцели вратата. Малко по-късно Инсиние пробва фалцов удар от границата на наказателното поле, но и той не намери целта.
 
В 79-ата минута Бонавентура намери Пьонтек във вратарското поле, нападателят засече от движение, но ударът му беше блокиран от Кулибали. В 83-ата минута Дрис Мертенс шутира, но твърде леко и не успя да затрудни Донарума. В продължението белгийският нападател можеше да се превърне в герой, но този път не уцели вратата. Така срещата завърши без победител.
 

СЪСТАВИ:

Милан: Донарума, Конти, Мусакио, Романьоли, Ернандес, Крунич, Билия, Пакета, Сусо, Пьонтек, Бонавентура;

Наполи: Мерет, Ди Лоренцо, Максимович, Кулибали, Хисай, Кайехон, Алан, Зиелински, Елмас, Лозано, Инсиние;

Милан - Наполи 1:1

0:1 Лозано (24)
1:1 Бонавентура (29)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки