Камбуров повежда Берое към победа в своя мач №400 в елита

Куп проблеми пред Херо, в Дунав почти изчистиха задълженията

Камбуров повежда Берое към победа в своя мач №400 в елита
Берое гостува на Дунав днес от 15:15 часа. Заралии имат много проблеми в състава, като 4-ма останаха извън групата заради травми. За Русе изобщо не тръгнаха халфът Охене, крилата Вандерсон и Еуженио и нападателят Йосипович.
 
Бранителят Алкан е с отбора, но почти сигурно ще остане резерва, тъй като не успя да тренира пълноценно през цялата седмица. Треньорът на заралии Димитър Димитров призна, че многото травми го притесняват.
 
Въпреки контузиите заралии събраха група от 18 играчи, като в нея влязоха юношите Иван Гошев и Никола Маринов. В отбрана се очаква да действат Бандаловски отдясно, Виктор Генев и Ахмед Туба в центъра и Василев отляво.
 
Вътрешни халфове ще са Цветков и Минчев, а Бригидо ще атакува по единия фланг. Херо имаше дилема за другото крило, като опциите бяха Юлиян Ненов или Милен Желев. Зад Камбуров ще действа Конте. Притеснителното за беройци е, че няма да имат типичен централен нападател на пейката.
 
В исторически план старозагорци играят трудно като гости на Дунав, като имат 4 победи и 7 равенства в 23 срещи. Последните два мача в Русе завършиха 1:1 през юли 2017-а и септември 2018-а. В началото на 2017-а пък Берое спечели визитата си с 4:0, но мачът тогава беше в Разград.
 
При успех днес заралии ще се изравнят с по 24 точки с шестия Черно море. Въпреки това Берое няма да влезе в зоната на шампионския плейоф, тъй като загуби прекия двубой от варненци с 0:2. Голмайсторът на заралии Мартин Камбуров пък ще запише своето участие №400 в елита. Нападателят има и 225 гола, а рекордьорът Петър Жеков е с 253.
 
В същото време футболистите на Дунав бяха зарадвани с още една заплата вчера. Така всички дължими възнаграждения вече са изчистени. Остава да се преведат 3 премии за успехите през есента. В Дунав си пожелаха след мача с Берое бонусите да станат 4.
 
Русенци бяха на режим преди срещата в местния хотел "Рай". Минилагерът стана факт след безвъзмезден жест от страна на собственика на хотела Валентин Симеонов. 
 
Единственият, който пропуска двубоя с Берое, е бранителят Росен Колев. Той обаче вече тренира почти пълноценно с отбора и скоро ще е готов да се завърне.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки