Любо Ганев: Щом клубове твърдят, че са получавали заплахи, явно е така

"Първо трябва да се срещна с клубовете, да разговарям с тях, да чуя мнението им, и тогава бих се кандидатирал"

Любо Ганев: Щом клубове твърдят, че са получавали заплахи, явно е така

Волейболната легенда Любо Ганев, който е вицепрезидент на БФВолейбол, даде интервю за Блиц по горещите теми. Както вече стана ясно, сформираният Инициативен комитет се обяви за промени в управлението на един от най-успешните ни спортове. С подписка се цели да бъде предизвикан изборен конгрес, а Ганев е спряган за заместник на инж. Данчо Лазаров. Така ли е наистина и какво са си казали двамата при последната им среща? Волейболната легенда направи разкритие за разговора си с Лазаров, както и обясни, че е шокиран от отстраняването на Стефан Чолаков от БФВолейбол:

- Г-н Ганев, вие ли сте кандидатът на Инициативния комитет. Анонсираха, че ще го обявят на 27 ноември, за когато имат насрочена пресконференция.

- Анонсираха, но никой не ме е търсил. Не са ми се обаждали до момента. Много отдавна казах какво трябва да се направи, за да бъда евентуално кандидат за президентския пост в БФВолейбол. Засега нищо не се е променило.

- Какво трябва да се случи, за да бъдете кандидат за поста на инж. Данчо Лазаров?
- Засега това нещо не го мисля. Първо трябва да се срещна с клубовете, да разговарям с тях, да чуя мнението им, те също да чуят моето, да знам, че имам тяхната подкрепа, и чак тогава бих се кандидатирал. Няма смисъл да се натискаш за нещо, ако не те искат.

- Разговаряте ли с инж. Данчо Лазаров за ситуацията във волейболна ни? Кога за последно се видяхте и какво си казахте?
- За последно говорихме миналата седмица, след срещата при Красен Кралев. Казал съм му какво мисля по въпроса - какво ме е притеснявало и от какво съм имал съмнения. Изразих мнение, че очаквам да бъда отстранен от волейболната федерация на насроченото за 20 декември Общо събрание.

- Той страхува ли се от вас - че може да го свалите от власт?
- О, не, няма такова нещо. Обясни ми, че Общото събрание не е насочено срещу мен, каквито индикации имам. С интерес очаквам да видя какво ще се случи на 20 декември.

- Ще се проведе в Казанлък, ще присъствате ли?
- Надявам се. Ако ме поканят, ще бъда там. Мога да присъствам само като член на Управителния съвет на БФВолейбол, знаете, че нямам клуб.

- Коментарът ви относно твърденията на Инициативния комитет, че клубове са получавали заплахи от федерацията?
- Знам за хората във федерацията какво са говорили за мен по време на сбирките, другите неща не мога да коментирам. Аз нямам собствен клуб, а и със сигурност не визират мен за заплахите и притискането. От клубове са ми се обаждали, включително президенти, да ми казват какво е говорено по мой адрес. Щом твърдят, че са получавали заплахи, явно е така. Аз винаги съм отворен за среща с ръководителите на клубовете, а и не само с тях. Винаги съм си давал мнението и ще продължа да го правя, казвайки какво би било добро да се направи за българския волейбол. Винаги съм помагал. С много хора споделям вижданията и идеите ми.

- Мениджърът на националния ни отбор Стефан Чолаков обяви, че изненадващо е отстранен от длъжността. Вие сте вицепрезидент на БФВолейбол, някой допита ли се до вас преди да го уволни?

- Преди два дни Стефчо ми се обади да ме пита дали знам нещо и защо е отстранен. Това са вътрешни неща, решението не минава през Управителния съвет и аз дори не знаех. Неприятното ще бъде, ако наистина е освободен заради това, че помага на Владо Николов в Левски (б.р. - президентът на "сините" и легенда на волейбола ни е част от Инициативния комитет). Чолаков вече повече от 4 години работи отлично като тийм мениджър на националния отбор, организира пътуванията, настаняването в хотелите...

- Tвърди се, че инж. Данчо Лазаров го е махнал заради близостта му с Владимир Николов?
- Не мога да кажа, че Лазаров го е махнал, но едва ли някой под него би отстранил Чолаков от федерация без знанието на президента на БФВолейбол.

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки