Реал Мадрид излиза за отмъщение срещу ПСЖ

Парижани пристигнаха в Испания с Неймар и Верати, но без Ерера

Реал Мадрид излиза за отмъщение срещу ПСЖ

Реал Мадрид ще се опита тази вечер да си осигури учас­тие на елиминациите в Шам­пионската лига. Задачата пред Зинедин Зидан и компания оба­че не е никак лесна - те прие­мат ПСЖ, който ги удари с 3:0 на старта на тазгодишната кампания на турнира. Францу­зите вече са си осигурили мяс­то на осминафиналите, а ако не загубят днес, възпитаници­те на Томас Тухел ще капарират и първата позиция в Група А.

Кралете започнаха колебли­во и имаха само точка от пър­вите си две срещи в Шампио­нската лига, но две поредни победи над Галатасарай ги из­ведоха на верния път. Към момента Белия балет има 5 пунк­та повече от третия Брюж, който гостува в Истанбул. В последния кръг Реал има визи­та именно в Белгия, а последното нещо, от което се нуждаят испанците, е да влязат в него несигурни в класирането си за осминафиналите.

През изминалия уикенд мом­четата на Зидан сразиха Реал Сосиедад с 3:1, но заглавията обра Гарет Бейл, който бе ос­виркан при влизането си на те­рена. Ще бъде интересно да ви­дим дали уелсецът ще започне като титуляр тази вечер предвид важността на сблъсъ­ка. През миналата кампания за първи път от 2009/10 кралете не стигнаха поне до полуфинал в турнира, а рекордът им от 23 поредни участия на елими-нации може да бъде увеличен с още една днес.

Хамес Родригес, Лукас Васкес и Марко Асенсио бяха един­ствените, които пропуснаха вчерашната тренировка. Бейл ще се конкурира за място сред титулярите с Родриго. Другите двама в атака са ясни – Карим Бензема и Еден Азар.

ПСЖ е с пълен актив от 12 точки и влиза доста по-спокоен в предстоящия сблъсък. Това е осми пореден сезон, в който парижани присъстват в групо­вата фаза на турнира на бога­тите. Те обаче не са стигали go полуфиналите от 1995-а, а през последните 3 кампании отборът бе елиминиран на ос­минафиналите. Именно това е трофеят, който собственици­те наистина искат да спече­лят. Вчера парижани тръгнаха за Испания с Килиан Мбапе, Неймар и Марко Верати, но без бившия халф на Манчестър Юнайтед Андер Ерера. Аут за­ради контузии са Бакер, Булка, Керер, Курзава, Мбе Сох и Чупо-Мотинг.

Килиан Мбапе разкри в ин­тервю за официалния сайт на ФИФА, че основната му цел за този сезон е да триумфира в Шампионската лига: "Това е клубното състезание, което кара всички играчи да мечта­ят. Имам късмета да срещна футболисти, които вече са го печелили. Уча се от тях и искам този сезон ПСЖ да граб­не отличието в Шампионска­та лига. Мисля, че имаме сили­те да го направим. Най-важ­ното е да бъдем съсредото­чени и да не се отпускаме до­ри за секунда".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки