Роналдо сe завръща за любимата си жертва

Ювентус без Дъглас Коста за 2 седмици, Лемар притесни Диего Симеоне в Атлетико

Роналдо сe завръща за любимата си жертва

Кристиано Роналдо се завръ­ща в игра точно за любимата си жертва - Атлетико Мадрид. Ювентус приема довечера дюшекчиите с класиране за осми­нафиналите на Шампионската лига в джоба, а при успех предс­рочно ще си осигури и първото място в група D. Роналдо, кой­то получи почивка в последния мач в Серия А (3:1 срещу Аталанта навън), ще води атака­та на бианконерите. А Атле­тико е любимата му жертва. В общо 32 мача срещу рохибланкос Кристиано ги е наказвал 25 пъти - срещу никой друг от­бор няма повече. През минала­та кампания Роналдо заби хет­трик за елиминирането на Ат­летико след 0:2 на "Уанда Метрополитано".

Скандалът, който португа­лецът предизвика заради смя­ната си в дербито срещу Ми­лан (1:0) по-предишния кръг, изглежда погребан дълбоко, след като нападателят в знак на извинение събра съотборни­ците си на вечеря. А трень­орът Маурицио Сари явно следва стъпките на колегата си Зинедин Зидан. В последния сезон от съвместната работа на французина и CR7 в Реал М гологлавият спец дозира учас­тията му в първенството в името на голямата цел и в крайна сметка Балета за 13-и пъти бе коронясан за крал на Европа след 3:1 срещу Ливърпул в Киев през 2018-а.

Роналдо е супер професиона­лист и маниак относно физи­ческото си състояние, но био­логичният часовник тиктака и на 5 януари ще стане на 35. Хе­гемонията на Юве в Италия може да мине и без португалеца, той бе взет с идеята имен­но да донесе в Торино Шампио­нската лига, което не се случ­вало от 1996 г.

Заради звездата Сари ще трябва днес да се лиши от един от двамата силно играе­щи аржентинци - Гонсало Игуаин u Пауло Дибала, като по-скоро Ла Хоя ще остане резер­ва. Травмата на крилото Дъг­лас Коста се оказа по-сериозна и бразилецът ще е аут 2 сед­мици.

Атлетико пое за Торино, ка­то в групата попадна възста­новеният защитник Хосе Хименес. Той обаче едва ли ще за­почне. Очаква се Диего Симео­не да заложи на титулярите срещу Гранада (1:1) с разлика­та, че този път Саул и Партей ще са титуляри. Французинът Лемар притесни Ел Чоло, след като бе лошо из­ритан на последното занима­ние преди полета за Италия. При отсъствието на оперира­ния Диего Коста партньор на Алваро Мората в атаката ще бъде Витоло.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки