Шедьовър на Дибала донесе шеста поредна победа за Юве (ВИДЕО)

Атлетико М и Байер Леверкузен в задочен спор за второто място

Шедьовър на Дибала донесе шеста поредна победа за Юве (ВИДЕО)
Шедьовър на Пауло Дибала донесе шеста поредна победа за Ювентус във всички турнири. Аржентинецът се разписа от пряк свободен удар дълбоко в добавеното време на първата част, а "бианконерите" спечелиха с 1:0 домакинството си на Атлетико Мадрид от група D на Шампионската лига. Така кръг преди края тимът на Маурицио Сари е недостижим на върха в класирането и е сигурен участник на 1/8-финалите.
 
Атлетико е втори, но авансът му пред третия Байер Леверкузен е само 1 точка. В последния кръг испанците приемат Локомотив Москва, а "аспирините" са домакини на "Старата госпожа".
 
В състава на Ювентус се завърна Кристиано Роналдо, който пропусна срещата с Аталанта в Серия “А”. Този път обаче той пропусна да се разпише срещу една от любимите си жертви. Петкратният носител на "Златната топка" има 25 гола срещу испанците във всички състезания. Единствено Севиля си е патил повече от нападателя – 27 пъти.
 
 
В 9-ата минута Ювентус стига до първа опасна ситуация, след като Пауло Дибала стреля от границата на наказателното поле, но Облак улови. Атлетико Мадрид отговори с удар на Витоло, който обаче рикошира в тялото на Де Лихт и топката излезе в ъглов удар.
 
Саул опита далечен изстрел в 24-ата минута, а Шчесни беше на път да сбърка фатално като изпусне топката в краката на Мората. 
 
В самия край на полувремето Юве получи фаул отдясно на наказателното поле. Пауло Дибала се заложи топката почти на аутлинията и реши да стреля директно към вратата. Това обаче се оказа гениален ход  - аржентинецът заби топката под напречната греда.
 
Втората част започна с възможност за Атлетико. В 50-ата минута след центриране от корнер топката стигна до Саул, който стреля, но Шчесни успя да спаси. След час игра  Кристиано Роналдо изскочи зад защитата, но Томас Партей успя да го застигне на границата на пеналта. Португалецът го финтира и стреля, но ударът му бе крайно разочароващ.
 
Две минути по-късно гостите имаха добър шанс, като далечен шут на Жоао Феликс профуча до гредата. В 67-ата минута късметът обърна гръб на Федерико Бернардески, който отправи хубав удар по земя, но топката се отби от гредата. 
 
Атлетико организира натиск в края. В 82-ата минута Матайс де Лихт със самоотвержена намеса успя да блокира удар на Анхел Корея. В 89-ата мадридчани имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Де Лихт, но такава не бе отсъдена.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
ЮВЕНТУС: 1. Шчесни, 2. Де Шилио, 4. Де Лихт, 5. Панич, 7. Роналдо, 8. Роналдо, 10. Дибала, 13. Данило, 14. Матюиди, 19. Бонучи, 30. Бетанкур
 
АТЛЕТИКО М: 13. Облак, 5. Томас, 6. Коке, 8. Саул Нигес, 9. Мората, 12. Ренан Лоди, 16. Ерера, 18. Фелипе, 20. Витоло, 22. Ермосо, 23. Трипиър
Тен Хаг: Доволен съм, не видях паника

Вижте какво каза мениджърът на Манчестър Юнайтед

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки