Стоичков ще е ВИП гост на "Златната топка"

Българинът с покани от "Франс футбол" и Барселона

Стоичков ще е ВИП гост на "Златната топка"
Христо Стоичков ще е един от ВИП-гостите на церемонията по връчването на „Златната топка“ в понеделник в Париж. Поканата към Камата е от две места – Барселона и организатора „Франс Футбол“.
 
Каталунският колос държи всички свои кавалери на „Златната топка“ да присъстват, защото един от фаворитите за тазгодишния трофей е Лионел Меси. Ако спечели, аржентинецът ще е първият в историята, взел шест пъти най-ценния индивидуален приз.
 
„Франс Футбол“ настоява за присъствието на Стоичков, защото измина точно четвърт век, откакто най-големият български футболист бе коронясан за №1 на годината. Другите фаворити за „Златната топка“ сега са Кристиано Роналдо и Върджил ван Дайк.
 
Български деца пък разчувстваха Стоичков в културния институт към посолството. Камата представи своята биография „Историята“ и пред родните фенове в Полша. Най-продаваната книга у нас за 2019-а, написана съвместно с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“, вече гостува в четири държави – Англия, САЩ и Канада. Българчетата в Полша подариха на Стоичков фотоалбум с рядко срещани негови снимки. А малката Рая му подари картичка, но имаше условие – да напише послание до идола си. 
 
„С много обич на бате Ицо“, изпълни задачата Рая.
 
„Върнахте ме към спомени от преди три десетилетия – обърна се Стоичков към препълнената зала. – През 1989 година гостувахме с ЦСКА на „Рух“ в КЕШ и ги отстранихме без проблеми. Жалко, че сега ситуацията е различна в класите на българските и полските отбори. Много се радвам, че виждам толкова малки деца и им пожелавам да прочетат моята „История“. Още в началото се обръщам към всички да следват мечтата си. Аз моята я гоних и я постигнах. Искрено вярвам, че някое от тези прекрасни деца един ден ще бъде най-добър в своята област.“
 
Изненадващо много полски фенове също дойдоха в българския културен институт, за да се срещнат със Стоичков. От фенклуба на местния Ягелония му подариха фланелка с неговото име. Припомниха му, че с националния отбор на България е играл на техния стадион преди 32 години. Стоичков гостува и на нашия посланик Емил Ялнъзов. И получи копие от „Златната топка“.
 
В сряда вечер „Историята“ за първи път направи промоция и на чужд език. Местно издателство взе правата и издаде книгата на полски в тираж от 8000 броя. В отговор на прекрасното гостоприемство Стоичков даде над 10 персонални интервюта за различни медии и отделно пресконференция.
 

 

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки