Стоичков ще е ВИП гост на "Златната топка"

Българинът с покани от "Франс футбол" и Барселона

Стоичков ще е ВИП гост на "Златната топка"
Христо Стоичков ще е един от ВИП-гостите на церемонията по връчването на „Златната топка“ в понеделник в Париж. Поканата към Камата е от две места – Барселона и организатора „Франс Футбол“.
 
Каталунският колос държи всички свои кавалери на „Златната топка“ да присъстват, защото един от фаворитите за тазгодишния трофей е Лионел Меси. Ако спечели, аржентинецът ще е първият в историята, взел шест пъти най-ценния индивидуален приз.
 
„Франс Футбол“ настоява за присъствието на Стоичков, защото измина точно четвърт век, откакто най-големият български футболист бе коронясан за №1 на годината. Другите фаворити за „Златната топка“ сега са Кристиано Роналдо и Върджил ван Дайк.
 
Български деца пък разчувстваха Стоичков в културния институт към посолството. Камата представи своята биография „Историята“ и пред родните фенове в Полша. Най-продаваната книга у нас за 2019-а, написана съвместно с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“, вече гостува в четири държави – Англия, САЩ и Канада. Българчетата в Полша подариха на Стоичков фотоалбум с рядко срещани негови снимки. А малката Рая му подари картичка, но имаше условие – да напише послание до идола си. 
 
„С много обич на бате Ицо“, изпълни задачата Рая.
 
„Върнахте ме към спомени от преди три десетилетия – обърна се Стоичков към препълнената зала. – През 1989 година гостувахме с ЦСКА на „Рух“ в КЕШ и ги отстранихме без проблеми. Жалко, че сега ситуацията е различна в класите на българските и полските отбори. Много се радвам, че виждам толкова малки деца и им пожелавам да прочетат моята „История“. Още в началото се обръщам към всички да следват мечтата си. Аз моята я гоних и я постигнах. Искрено вярвам, че някое от тези прекрасни деца един ден ще бъде най-добър в своята област.“
 
Изненадващо много полски фенове също дойдоха в българския културен институт, за да се срещнат със Стоичков. От фенклуба на местния Ягелония му подариха фланелка с неговото име. Припомниха му, че с националния отбор на България е играл на техния стадион преди 32 години. Стоичков гостува и на нашия посланик Емил Ялнъзов. И получи копие от „Златната топка“.
 
В сряда вечер „Историята“ за първи път направи промоция и на чужд език. Местно издателство взе правата и издаде книгата на полски в тираж от 8000 броя. В отговор на прекрасното гостоприемство Стоичков даде над 10 персонални интервюта за различни медии и отделно пресконференция.
 

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки