ШАМАР ЗА БАЙЕРН! Леверкузен триумфира на "Алианц Арена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Три греди отчаяха баварците, Левандовски без гол във втори пореден мач от Бундеслигата

ШАМАР ЗА БАЙЕРН! Леверкузен триумфира на "Алианц Арена" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Немският шампион Байерн (Мюнхен) загуби с 1:2 от Байер (Лерверкузен) на своя "Алианц Арена" в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. 

В самото начало на мача домакините бяха по-активни и имаха две добри възможности като първо Кимих центрира опасно от фаул, но Мартинес не успя да насочи топката с глава в 6-ата минута. Три по-късно Гнабри обработи хубав пас на Алаба, но стреля в гредата на пазената от Храдецки врата.

Левркузен откриха резултата минута по-късно - Леон Бейли оползотвори страхотен пас от центъра на терена на Кевин Фоланд, а след това прати топката в долния десен ъгъл на Нойер за 0:1. В редиците на Байер се появи импулс, в следствие на който играчите на Петер Бос се задържаха по-трайно в противниковата половина.

Перишич разтресе напречната греда в 22-ата минута, но разочарованието му бе допълнено и от вдигнат флаг за засада. След това Томас Мюлер грабна първото си попадение за сезона в 34-ата минута. 30-годишният футболист стреля, а топката се отби в крака на Бендер, за да се оплете в мрежата.

Само минути по-късно обаче Леверкузен разгърна нова светкавична атака, Фоланд намери Бейли на левия фланг, а той от своя страна проби към средата и отбеляза втория си гол, този път в левия ъгъл на Нойер за 1:2.

Първата опасност след подновяването на играта бе на сметката на Байер и отново дойде след контраатака. Диаби надбяга Дейвис в 51-ата минута и комбинира с Амири, който шутира, но топката попадна в обсега на Нойер и той спаси.

Въпреки че Бейли напусна заради контузия в 63-ата минута, футболистите на Леверкузен продължиха да създават опасности чрез контраатаки по фланговете. Поредният добър шанс бе на сметката на Диаби, но той не успя да преодолее Нойер в 65-ата минута.

Горетцка надскочи всички в наказатлното поле в 76-ата минута и стреля с глава, за да уцели гредата след центриране от ъглов удар.

Джонатан Та бе изгонен с директен червен картон в 81-ата минута, след като на пръв поглед събори откъсващия се сам срещу вратаря Филипе Коутиньо, но от повторенията не си пролича ясно дали между двамата наистина имаше контакт.

Така "аспирините" взеха трите точки, които ги изведоха до седмото място с 22 точки, докато Байерн (Мюнхен) изпусна да се изравни на върха с РБ Лайпциг и остана на четвърто място с 24 точки.
 

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки