Лече потвърди, че Фиорентина е в криза и взе точките от Флоренция

Ла Виола нямат победа от месец насам

Лече потвърди, че Фиорентина е в криза и взе точките от Флоренция

Лече победи като гости Фиорентина с 1:0 в късния мач от съботната програма на Серия А. Новакът в елита този сезон нанесе трето поредно поражение на момчетата на Винченцо Монтела, което потвърди мненията на всички в Италия, че виолетовите се намират в криза. 

За последно Ла Виола взе всички три точки преди точно месец - при успеха като домакин на Сасуоло. 

Въпреки, че домакините показаха много по-добра игра и задърбаха по-дълго топката в първите минути на мача, това не доведе до желания резултат. Миленкович, Лирола и Пулгар направиха пропуски, а Драговски от другата страна беше застрашен едва два пъти. 

Веднага след почивката обаче Лече нанесе решаващия удар. Андреа Ламантия засече с глава центриране на Шаков и прати топката в мрежата на виолетовите. 

Последва сериозен натиск на домакините, но поредица от пропуски отново ги лишиха от гола. В края на мача пък в опита си да върнат поне едно попадение Фиорентина се откри повече в задни линии и Лече дори можеше да победи с по-категоричен резултат. 

Така отборът от Флоренция остава с 16 точки на 11-то място, докато Лече се изравни с Милан и Удинезе в класирането на 15-то място, но "росонерите" и "зебрите" все още не са изиграли мачовете си от кръга. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки