Шифрин отново спечели слалома на родна земя

Носителката на големия Кристален глобус за четвърта поредна година триумфира в слалома от Световната купа в Килингтън

Шифрин отново спечели слалома на родна земя
Носителката на големия Кристален глобус Микаела Шифрин (САЩ) спечели за четвърта поредна година слалома от Световната купа на родна земя в Килингтън.

Четирикратната световна шампионка Шифрин триумфира убедително с време 1:50.45 минута, за да запише общо 62-и успех в кариерата си и 42-и в дисциплината.

Олимпийската шампионка от Сочи 2014 беше най-бърза в първия манш с 51.98 секунди с повече от секунда пред Петра Влъхова от Словакия.

Американката направи солидно второ спускане, с което си гарантира втори успех за сезона. Влъхова остана втора на 2.29 секунди, а шведката Ана Свен Ларсон се нареди на трета позиция на 2.73 секунди.

Германката Кристина Акерман завърши четвърта на 3.08 секунди, а най-бързата във втория манш Нина Хавер-Льосет (Норвегия) прогресира от 17-а на пета позиция в крайното класиране с изоставане от 3.41 секунди зад победителката. Най-добрата австрийка днес Катарина Линсбергер остана шеста на 3.73 секунди.

В генералното класиране лидерка е Шифрин с 340 точки, следвана от Мишел Гизин (Швейцария) със 148 точки и Влъхова със 138 точки.

В подреждането за малката Световна купа в дисциплината слалом отново американката води с пълен актив от 200 точки, пред Свен Ларсон със 110 и Хавер-Льосет с 90.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки