Матиас Майер спечели първия Супер Г за сезона

Действащият световен шампион Доминик Парис остана втори

Матиас Майер спечели първия Супер Г за сезона

 Олимпийският шампион от Пьончан 2018 Матиас Майер (Австрия) спечели първия за сезона Супер-Г от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

 
Майер триумфира с време 1:31.40 минута на пистата "Ийст Съмит" в Лейк Луис (Канада), за да запише дебютна победа за сезона и шеста в кариерата си.
 
Той стигна до първи успех в Лейк Луис след три втори места в дисциплината през 2013, 2014 и 2015 година, както и още едно второ място в канадския курорт в спускането през 2017 година.
 
Действащият световен шампион в супергигантския слалом от Оре 2019 Доминик Парис (Италия) остана втори на 40 стотни от секундата, като повтори класирането си от вчерашното спускане в Лейк Луис.
 
Австриецът Винсент Крихмайер и швейцарецът Мауро Кавизел разделиха третото място с изоставане от 49 стотни.
 
Любопитното е, че през миналия сезон в същата дисциплина в Лейк Луис Крихмайер се класира втори, а Кавизел отново беше трети.
 
Италианецът Матиа Касе се нареди пети на 60 стотни, а норвежецът Александър Аамод Килде завърши шести на 76 стотни от секундата,
 
Победителят от 2018 година Киетил Янсруд (Норвегия) този път финишира едва осми на 93 стотни.
 
В генералното класиране за сезона след четири старта поведе Майер със 161 точки, пред Парис със 160 и Дресен със 126 точки.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки