НАСРЕД СНЕГА В СОФИЯ: Неделев изхвърли Славия от Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Националът с два гола, Ботев (Пд) е на четвъртфинал

НАСРЕД СНЕГА В СОФИЯ: Неделев изхвърли Славия от Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ботев Пловдив се класира за 1/4-финалите от турнира за Купата на България, след като победи Славия с 2:0 на снега в "Овча Купел". Домакините направиха всичко възможно да почистят терена, но непрекъснатия снеговалеж направи условията за игра изключително тежки. Тодор Неделев успя да се разпише два пъти през първото полувраме, резервата Калоян Кръстев върна едно попадение, но това не помогна на "белите" да спрат съперника си по пътя към следващия етап от турнира.
 
Звездата на Ботев откри резултата още в 3-ата минута.  Костадин Ничев намери отлично Лазар Марин на левия фланг, той върна към Неделев и звездата на "канарчетата" простреля Георги Георгиев с левия крак - 1:0.
 
 
Славия отговори с удар на Димитър Велковски извън наказателното поле в 13-ата минута. Вратарят на гостите Янко Георгиев обаче  се справи със ситуацията. Пет по-късно Галин Иванов намери Радослав Кирилов в наказателното поле, но изстрелът на нападателя мина над вратата.
 
В 27-ата минута "жълто-черните" стигнаха до второ попадение. Филип Филипов проби отдясно, след което намери Шопов, който пък изведе отлично Тодор Неделев, а звездата на Ботев не пропусна да вкара своя втори гол в сблъсъка.
 
 
 
Удар с глава на Андреа Христов попадна в очертанията на вратата, но Георгиев успя да избие с една ръка в 37-ата минута. В 42-ата Неделев бе близо до хеттрик, но халфът на "канарчетата" стреля в тялото на Георгиев.
 
След почивката Славия се хвърли да да гони дивото. В 49-ата минута Георги Йомов шутира от малък ъгъл, но в последния момент бранител на Ботев се намеси и изби в ъглов удар. Осем по-късно Галин Иванов стреля, но топката мина покрай вратата на Янко Георгиев.
 
 
"Белите" все пак стигнаха до попадение. В 60-ата минута Галин Иванов центрира в наказателното поле, където за Калоян Кръстев не бе трудно да отбележи отблизо в опразнената от Янко Георгиев врата.
 
Попадението вдъхнови домакините и до края направиха всичко възможно поне да вкарат мача в продължение. В 77-ата минута удар на Галин Иванов мина над вратата, а в 82-ата изстрел с глава на Кръстев беше отразен от Янко Георгиев.
 
 
В добавеното време топката влезе в мрежата на Ботев, но попадението не беше зачетено заради засада. Секунди след това шут на Емил Стоев профуча покрай вратата и с това приключи всичко.
 
Пловдивчани спечелиха пети пореден мач под ръководството на Ферарио Спасов.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
СЛАВИЯ: 13. Георги Георгиев, 4. Петър Патев, 15. Емил  Виячки, 55. Андреа Христов, 19. Димитър Велковски, 35. Георги Йомов, 10. Янис Карабельов, 38. Милен Гамаков, 11. Радослав Кирилов, 33. Галин Иванов, 22. Илиан Мицански
 
БОТЕВ ПД: 1. Янко Георгиев, 28. Филип Филипов, 25. Станислав Работов, 3. Димитър Пиргов, 24. Лазар Марин, 6. Костадин Ничев, 2. Джонатан Перейра, 17. Лъчезар Балтанов, 8. Тодор Неделев, 14. Станислав Шопов, 10. Антонио Вутов
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки