Betindex.net: Търсете изненадващ пробив в Топ 4 на Ла Лига

Отдавна не сме ставали свидетели на по-оспорвана битка в испанското първенство

Betindex.net: Търсете изненадващ пробив в Топ 4 на Ла Лига

Отдавна не сме ставали свидетели на по-оспорвана битка в испанското първенство.

След първите няколко кръга от сезона лидерите се сменяха всяка седмица, при това все различни седмици.

С течение на времето Барселона и Реал (Мадрид) все пак се откроиха като основни претенденти за титлата, които обаче не се откъснаха кой знае колко далеч пред останалите отбори.

Напротив – до 14-ия кръг включително Севиля успяваше да поддържа темпото и да се движи само на точка след грандовете.

Задължителният отбор в тройката в последните години - Атлетико (Мадрид), също съумя да се движи близо до първото място, макар и в рамките на месец три пъти да изпусна победата, след като водеше в резултата.

Тези четири отбора са най-вероятните представители на Испания в Шампионската лига през сезон 2020-21.

Но до края на кампанията в Примера дивисион могат да настъпят обрати и да станем свидетели на изненадващ пробив, предупреждават познавачите на футболната материя от Betindex букмейкъри. Поне три клуба таят поне надежди да влязат в Топ 4, като ще се опитат да изместят някой от изброените, ако им се удаде тази възможност.

Валенсия отново прави слаб първи полусезон

“Прилепите” взеха само 4 победи през първата половина на предишния сезон и в средата на януари се намираха в долната половина на таблицата. Финалният щурм на тима от “Местая” все пак донесе ново класиране в Шампионската лига, като то стана факт в последния кръг. Тогава начело беше доказан специалист като Марселино, който и преди това доказа, че знае как да излезе от трудни ситуации. За неговия наследник Алберт Селадес засега няма изгледи да бъде на същото ниво, а трето последователно класиране в четворката на Ла Лига е малко вероятно.

В такъв случай от кого може да се очаква изненадващ пробив? От изненадващи кандидати, т.е. отбори, които скоро не са успявали да влязат в кръга на богатите, наречен Шампионска лига.

Тези претенденти според футболни прогнози от Betindex.net могат да бъдат намерени северната част на картата на Испания и по-точно – в баския регион. Атлетик (Билбао) и Реал Сосиедад са сред най-традиционните клубове за Примера дивисион, които са ставали и шампиони на страната. Но напоследък максимумът за тях е Топ 4.

Интересно е, че философията им на игра е полярно различна. “Лъвовете” от Билбао изглеждат като умален вариант на Атлетико (Мадрид) на Диего Симеоне – отбор, който залага на дисциплина и здрава защита, като голяма част от победите му са с резултати като 1:0 или 2:0. Реал Сосиедад пък е един от най-атрактивно играещите тимове в Испания с футболисти като Йодегор, Оярсабал, Вилиан Жозе, Порту и Янузай. Всеки от тях показа, че може по своя начин да се противопостави успешно на големите, като при изгоден случай и постоянство в резултатите може да пробие в местата, носещи класиране в Шампионската лига.

Севиля може и да излезе от играта

И през миналия сезон андалусийци вървяха силно през първия полусезон, но впоследствие регистрираха значителен регрес. Ако сред най-вероятните кандидати за Топ 4 има такъв, който може да не издържи маратона до края, то това е точно тимът от “Санчес Писхуан”. Разбира се, за разлика от предишния сезона сега в Севиля отново имат в щаба си трансферния гений Мончи, което говори за по-балансиран състав. Но със сигурност най-застрашени могат да се чувстват именно андалусийци.

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

Лукаку може да остане в Рома, но само с нов наем

Челси обмисля варианта да остави белгиеца за още 12 месеца на "Олимпико"

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

Ман Сити се цели в рекорд на Манчестър Юнайтед в Шампионска лига

В момента "гражданите" са с 23 поредни мача без загуба

Германия откри специален полицейски център за Евро 2024

Той ще служи за контрол върху ситуацията в сферата на безопасността по време на турнира

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки