Betindex.net: Търсете изненадващ пробив в Топ 4 на Ла Лига

Отдавна не сме ставали свидетели на по-оспорвана битка в испанското първенство

Betindex.net: Търсете изненадващ пробив в Топ 4 на Ла Лига

Отдавна не сме ставали свидетели на по-оспорвана битка в испанското първенство.

След първите няколко кръга от сезона лидерите се сменяха всяка седмица, при това все различни седмици.

С течение на времето Барселона и Реал (Мадрид) все пак се откроиха като основни претенденти за титлата, които обаче не се откъснаха кой знае колко далеч пред останалите отбори.

Напротив – до 14-ия кръг включително Севиля успяваше да поддържа темпото и да се движи само на точка след грандовете.

Задължителният отбор в тройката в последните години - Атлетико (Мадрид), също съумя да се движи близо до първото място, макар и в рамките на месец три пъти да изпусна победата, след като водеше в резултата.

Тези четири отбора са най-вероятните представители на Испания в Шампионската лига през сезон 2020-21.

Но до края на кампанията в Примера дивисион могат да настъпят обрати и да станем свидетели на изненадващ пробив, предупреждават познавачите на футболната материя от Betindex букмейкъри. Поне три клуба таят поне надежди да влязат в Топ 4, като ще се опитат да изместят някой от изброените, ако им се удаде тази възможност.

Валенсия отново прави слаб първи полусезон

“Прилепите” взеха само 4 победи през първата половина на предишния сезон и в средата на януари се намираха в долната половина на таблицата. Финалният щурм на тима от “Местая” все пак донесе ново класиране в Шампионската лига, като то стана факт в последния кръг. Тогава начело беше доказан специалист като Марселино, който и преди това доказа, че знае как да излезе от трудни ситуации. За неговия наследник Алберт Селадес засега няма изгледи да бъде на същото ниво, а трето последователно класиране в четворката на Ла Лига е малко вероятно.

В такъв случай от кого може да се очаква изненадващ пробив? От изненадващи кандидати, т.е. отбори, които скоро не са успявали да влязат в кръга на богатите, наречен Шампионска лига.

Тези претенденти според футболни прогнози от Betindex.net могат да бъдат намерени северната част на картата на Испания и по-точно – в баския регион. Атлетик (Билбао) и Реал Сосиедад са сред най-традиционните клубове за Примера дивисион, които са ставали и шампиони на страната. Но напоследък максимумът за тях е Топ 4.

Интересно е, че философията им на игра е полярно различна. “Лъвовете” от Билбао изглеждат като умален вариант на Атлетико (Мадрид) на Диего Симеоне – отбор, който залага на дисциплина и здрава защита, като голяма част от победите му са с резултати като 1:0 или 2:0. Реал Сосиедад пък е един от най-атрактивно играещите тимове в Испания с футболисти като Йодегор, Оярсабал, Вилиан Жозе, Порту и Янузай. Всеки от тях показа, че може по своя начин да се противопостави успешно на големите, като при изгоден случай и постоянство в резултатите може да пробие в местата, носещи класиране в Шампионската лига.

Севиля може и да излезе от играта

И през миналия сезон андалусийци вървяха силно през първия полусезон, но впоследствие регистрираха значителен регрес. Ако сред най-вероятните кандидати за Топ 4 има такъв, който може да не издържи маратона до края, то това е точно тимът от “Санчес Писхуан”. Разбира се, за разлика от предишния сезона сега в Севиля отново имат в щаба си трансферния гений Мончи, което говори за по-балансиран състав. Но със сигурност най-застрашени могат да се чувстват именно андалусийци.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки