Исторически срам за Арсенал след домакинска загуба от Брайтън (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Топчиите” останаха без победа в девети пореден мач и на 10 точки от топ 4

Исторически срам за Арсенал след домакинска загуба от Брайтън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разочарованията за феновете на Арсенал през този сезон продължават с пълна сила, въпреки уволнението на треньора Унай Емери.

„Топчиите” допуснаха срамна домакинска загуба от закъсалия Брайтън и след 1:2 останаха без победа в девети последователен мач от всички турнири.

Нещо, което не се е случвало от далечната вече 1977 г. насам и ги остави на 10 точки от челната четворка във Висшата лига.

„Чайките” пък спряха серията си от три поражения и след 15 кръга са само на точка от именития си съперник.

Те заслужиха своя успех с попадения в заключителните минути на двете полувремена, дело на Адам Уебстър (36) и Нийл Мопе (80), докато в началото на второто Александър Лаказет се разписа за „артилеристите”.

Топката в мрежата на гостите вкара и Давид Луис, но голът му бе отменен след разглеждане с ВАР заради засада.

Гостите овладяха инициативата след началните няколко минути и накараха вратаря на домакините Бернд Лено да се намесва на няколко пъти.

Германският страж показа класа, но в крайна сметка капитулира в 36-ата минута, когато Уебстър се ориентира най-бързо в наказателното поле след едно центриране от корнер и откри резултата. 

Не след дълго Арсенал бе близо до изравняване, тъй като Пиер-Емерик Обамеянг намери с чудесно центриране Уилок и той стреля отблизо, но Матю Райън отговори с блестяща намеса и спаси.

Така почивката дойде при резултат 0:1, ала в началото на втората част статуквото бе възстановено.

В 50-ата минута Лаказет засече с глава на първата греда центриране на Месут Йозил и изравни - 1:1.

Малко по-късно Давид Луис отбеляза гол, който обаче бе отменен след намеса на ВАР, защото ясно се видя, че защитникът е в засада.

Впоследствие изстрели опитаха Йозил и Никола Пепе, но без успех, докато в 80-ата минута гостите нанесоха своя втори и решителен удар. 

Тогава Нийл Мопе вкара красиво попадение с глава и донесе успеха на Брайтън, макар че в последната минута Пепе можеше да изравни след статично положение. Той обаче прати топката на сантиметри от целта.

След загубата Арсенал остава на десета позиция с 19 точки, докато Брайтън има с една по-малко и е на 13-о място във временното класиране. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки