ИЗНЕНАДА В РАЗГРАД! Храбър Черно море докосна победата, Швиерчок спаси Лудогорец (ВИДЕО)

Сисиньо с директен червен картон, шанс за Левски и ЦСКА да съкратят разликата

ИЗНЕНАДА В РАЗГРАД! Храбър Черно море докосна победата, Швиерчок спаси Лудогорец (ВИДЕО)

Лудогорец записа второ поредно равенство в шампионата, след като завърши 1:1 с гостуващия в Разград Черно море. Варненци откриха в края на първата част чрез Фахд Актау (43), като успяха да удържат преднината си до 84-ата минута, когато Якуб Швиерчок оформи крайния резултат. В добавеното време Сисиньо изпусна нервите си и опита да ритне без топка Исмаил Иса, за което Георги Кабаков му показа директен червен картон.

Варненци можеха да открият резултата още в 4-ата минута, ако Родриго бе успял да засече подаване отляво на Актау.



В 12-ата Недялков намери Кешеру в пеналта, румънецът продължи по земя за Лукоки, който от трудна позиция нанесе удар, париран с усилие от Митрович.

Нов шанс за „моряците“ се откри в 19-ата минута – Актау центрира добре отляво, Исмаил Иса влизаше на скорост, но от няколко метра отклони неточно в аут.



„Орлите“ задържаха топката повече и бяха много по-активни в атака, докато гостите разчитаха на бързи контраатаки.

В 29-ата Лукоки нанесе неточен удар с глава, а шест по-късно Марселиньо направи сериозен пропуск и би в аут от чиста позиция.



В 43-ата минута футболистите на Илиан Илиев наказаха разградчани за пропуските след бърза атака. Родриго центрира от десния фланг, Исмаил Иса се размина с топката, но кълбото стигна на далечната греда до Фахд Актау, който бе непокрит и от малка дистанция прати в опразнения ъгъл на вратата за 1:0.



Очаквано Лудогорец започна много офанзивно второто полувреме, като „орлите“ се задържаха за дълги периоди в половината на Черно море, докато варненци опитваха с епизодични контри да увеличат преднината си.

В 60-ата минута Джоди Лукоки стреля от около 12-13 метра, но топката се отклони в тялото на футболист на Черно море и мина малко над целта.



Домакинският натиск се засилваше с всяка изминала минута, а отбраната варненци удържаше щурма до 84-ата минута, когато резервата Якуб Швиерчок успя с прецизен удар по земя да върне „орлите“ в мача.

Футболистите на Станислав Генчев продължиха да атакуват, търсейки пълния обрат, но не успяха за втори път да матират отбраната на Черно море и вратаря Митрович.



Във втората минута от добавеното време Сисиньо бе изгонен с директен червен картон, след като опита да изрита Исмаил Иса без топка.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Лудогорец - Черно море 1:1
0:1 Актау (43)
1:1 Швиерчок (84)


90+4 Край на двубоя!

90+2 Директен червен картон за Сисиньо, след като се опита да изрита Иса без топка.
90+1 Пас на Баджи в пеналта, Швиерчок нанесе удар с глава, но в ръцете на Митрович. В следващата атака Кешеру шутира покрай вратата.
90 Четири минути добавено време.
87 Кардосо заменя Актау.
86 Лудогорец вкарва за втори път след корнер, но попадението е отменено заради нарушение на Кешеру.
85 Даниел Димов получава жълт картон.
84 ГОООЛ!!! Швиерчок бележи! Недялков намери с къс пас поляка, който стреля точно в долния десен ъгъл за 1:1!

83 Вандерсон е заменен, вместо него в игра влиза Станислав Манолев. В това време Даниел Димов получава лекарска помощ и е изнесен на носилка.
81 Центриране отляво на Недялков, Марселиньо нанася удар с глава от точката за изпълнение на дузпа, но Митрович внимаваше и отклони в корнер.
80 Емил Янчев избива в корнер от краката на Чибота.
75 Жълт картон за Виктор Попов за бавене на играта.
73 Неразчетено излизане на Митрович, след което топката се отби в ръката на Андраде, за което домакините имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. Заради бурния си протест Козмин Моци получи жълт картон, не зависимо че е на резерваната скамейка.
71 Прекрасен пас на Кешеру за Чибота, той загуби равновесие, но падайки пусна по земя за Швирчок, но нападателят би в тялото на играч на Черно море.
70 Изключително слабо изпълнение на Швиерчок от фаул, пращайки на метри над напречната греда.
69 Жълт картон за Хантакиас.
67 Чибота заменя Лукоки.
62 Швиерчок заменя Анисе.
60 Шут на Лукоки от около 12 метра, получи се рикошет и домакините спечелиха само корнер.
59 Удар по земя от дистанция на Андраде, топката бе насочена към долния десен ъгъл, но Пламен Илиев реагира добре и улови.
58 Вандерсон не овладява добре в пеналта, Емил Янчев открадна и прати в предни позиции, където Исмаил Иса пробва удар от малък ъгъл, но прати в аут.
53 Добра намеса на Митрович, който лови топката пред погледа на Кешеру.
49 Букаси е заменен, влиза Емил Янчев.
47 Опасна атака за Лудогорец, Кешеру обаче не успя да овладее топката в наказателното поле.
46 Начало на втората част.
46 Родриго е заменен от Ндонгала на почивката.
45+2 Край на първите 45 минути.
45 Две минути добавено време.
45 Кешеру пробва удар по земя, който е в обсега на вратаря.
43 ГОООЛ!!! Актау бележи! Родриго центрира отдясно, Иса пробва да засече, но се размина с топката. Актау обаче бе непокрит на далечната греда и на празна врата открива резултата!

35 Фрапантен пропуск на Марселиньо! Вандерсон започна бърза контраатака за "орлите" изведе на чиста позиция Марселиньо, който обаче шутира покрай левия страничен стълб.
31 Сисиньо с пас към Кешеру, румънецът обаче загуби равновесие точно при удара и прати високо над вратата.
29 Добър пас на Сисиньо отдясно, Лукоки не успява да насочи добре с глава и праща в аут.
28 Анисе получава лекарска помощ до тъчлинията.
25 "Орлите" владеят" повече топката през първата част на полувремето, но не успяват да извлекат ползи от това.
19 Нов шанс за "моряците"! Актау центрира отляво, Исмаил Иса влизаше на скорост и успя да отклони, но много неточно и покрай вратата в аут.
16 Хантакиас блокира удар на Вандерсон.
14 Жълт картон за Букаси.
12 Пропуск на Лукоки! Недялков изведе Кешеру, румънецът бързо подаде по земя за Лукоки, който от трудна позиция успя да нанесе удар, но  Митрович успя да отклони леко топката, която мина близо до десния страничен стълб.
5 Митрович пресича центриране и избива в корнер.
4 Малшанс за гостите! Родриго започна атака през центъра, комбинира с Актау наляво, той центрира в пеналта, където Родриго се размина с малко с топката.
1 Начало на двубоя!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки