Леганес спечели битката на дъното в Испания (ВИДЕО)

Селта загуби директния дуел с 2:3 и завърши визитата си с човек по-малко

Леганес спечели битката на дъното в Испания (ВИДЕО)

Леганес спечели директния двубой на дъното в испанската „Ла Лига” със Селта и увеличи шансовете си за оцеляване след успех с 3:2.

Домакините поведоха с 3:0 в мача от XVI кръг, но позволиха на съперника да върне два гола и то с човек по-малко.

В крайна сметка “краставичарите” се отлепиха от дъното и са на 5 от първия тим над чертата след 16 кръга. Загубилият днес Селта и Еспаньол са останалите отбори под линията на този етап.

Всичко вървеше отлично за състава на Хавиер Агире, който натрупа солидна преднина след красиви попадения на Оскар Родригес в 15-ата и 39-ата минути и на Кевин Родригес в 55-ата. Отделно гредата спаси галисийци след изстрел на Чидози Аваз

Футболистите на Селта се разиграха чак след това. В 64-ата те намалиха чрез Нестор Араухо. Впоследствие обаче влезлият на почивката Габриел Фернандес беше отстранен за втори жълт картон в 71-вата минута. И все пак гостите не се отчаяха и в 81-ата Яго Аспас вкара още един гол.

В секунди след това тимът на Селта пропусна две възможности за изравняване, но после играчите на Леганес заиграха по-дисциплинарно и в крайна сметка задържаха преднината си.

Така тимът постигна едва втория си успех от началото на шампионата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки